PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Gorinchem

Peter Lusse gaat het theater in met Eddie voor het leven: ‘Ik wil dat de mensen het gevoel hebben dat ze bij mij op visite zijn’

Podiumkunsten
Foto: MENNO BAUSCH FOTOGRAFIE ZEIST
vr 27 jan., 13:20
Peter Lusse gaat dit jaar het theater in. Portret gemaakt in Dorpshuis Austerlitz. De plaats waar Peter nu woont.
Peter Lusse gaat dit jaar het theater in. Portret gemaakt in Dorpshuis Austerlitz. De plaats waar Peter nu woont.
GORINCHEM

Eddie Veenstra. Gaat er al een belletje rinkelen? Eddeped! Nu moet het toch wel duidelijk zijn. Toch? Peter Lusse (63) speelde begin jaren negentig 2,5 jaar lang de rol van deze jongeman in de televisieserie Vrienden voor het leven. Tot op de dag van vandaag herkennen mensen hem en wordt er zeker nog weleens Eddeped naar hem geroepen. Een tijd terug heeft Lusse de stoute schoenen aangetrokken en is hij gaan schrijven over Eddie, over comedy en vooral over humor. Dit resulteert in de voorstelling Eddie voor het leven die 4 maart in Hoofddorp in première gaat. In februari vinden diverse try-outs plaats. 

door Esther Coumans

De repetities voor zijn eerste soloshow zijn in volle gang. Of beter gezegd, op de dag van het interview, start de allereerste repetitie. ,,Ik heb natuurlijk thuis alle teksten al vaak geleerd. En ook met de pianiste heb ik al gerepeteerd, maar vandaag komt alles voor het eerst samen.” In het dorpshuis in Austerlitz vinden de ..

Deel dit artikel via: