Afbeelding
ZHZActueel.nl / Max Liet

Brand in woning met rieten dak in Hoogblokland opgeschaald naar zeer grote brand

10 november 2021 om 18:33 Brand

HOOGBLOKLAND - In een woning aan de Groeneweg in Hoogblokland is woensdagavond 10 november 2021 brand uitgebroken. Onder het dak van de woning zou rook vandaan komen. Rond de schoorsteen lijkt brand te woeden en rond de hele nok hangt lichte rook. Aangezien het om een woning met een rietenkap gaat, is ook een specialistisch rietenkapbrandbestrijdingsteam uit de regio Utrecht ter plaatse.

De eerste melding kwam rond 17.10 uur binnen bij de brandweer. Er werd al snel opgeschaald naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Veel brandweervoertuigen zijn ter plaatse op de Groeneweg om de brand in de vrijstaande woning te bestrijden. Onder meer blusvoertuigen en een ladderwagen uit Gorinchem zijn ingezet.  

De brandweer liet om 18.45 uur weten de situatie onder controle te hebben. Door een verstopping in de schoorsteen bleef de rook in de nok van de woning hangen. De brandweer heeft uit voorzorg in het dak rondom de schoorsteen riet verwijderd.

Een halfuur later kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De woning kon worden behouden maar heeft wel rook- en waterschade opgelopen.  Stichting Salvage staat de bewoners bij in de schadeafhandeling.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie