Afbeelding
Photo by Nils Lindner on Unsplash

Gorinchem werkt aan verbeteren verkeerssituatie

28 juni 2022 om 11:21 Partnercontent

Gorinchem is vastbesloten om de verkeerssituatie in de stad nog verder onder handen te nemen. Verschillende nieuwe fenomenen zorgen ervoor dat enkele aanpassingen zich op verschillende plaatsen opdringen. In het voorjaar van 2022 kon reeds worden vastgesteld hoe er verspreid over Gorinchem een groot aantal slangen werden neergelegd… telslangen wel te verstaan. Tot half april moesten zo’n 80 van deze slangen het verkeer tellen dat over de Gorinchemse wegen reed. Aan de hand van de gerealiseerde data kon het stadsbestuur vervolgens bepalen of er op bepaalde plaatsen behoeften is aan veranderingen in de verkeerssituatie of niet. 

Groot onderhoud aan de Banneweg

De zogenaamde Banneweg is sinds jaar en dag één van de drukste wegen van Gorinchem. Dit bovendien niet alleen voor auto’s, maar ook voor tal van andere vormen van verkeer. Nu deze bekende weg toe is aan groot onderhoud heeft het stadsbestuur ervoor gekozen om werk te maken van het verkeersveiliger maken van deze weg. Er worden daarbij verschillende vragen gesteld zoals:

  • Hoe kan de weg veiliger worden gemaakt voor langzamer verkeer?          
  • Hoe kan men ervoor zorgen dat fietsers en voetgangers veilig kunnen oversteken?
  • Hoe kan de doorstroming worden verbeterd?

Het herinrichten van de Banneweg is één van de maatregelen die voortvloeit uit de zogenaamde Mobiliteitsvisie 2040 die in januari 2020 werd vastgesteld door de gemeenteraad. 

Werken aan de Waaldijk

Ook de zogenaamde Waaldijk welke zich bevindt tussen Gorinchem en Waardenburg is een plaats waar hard wordt gewerkt. Niet alleen wordt de Waaldijk versterkt, daarnaast wordt de dijk ook mooier, toegankelijker en veiliger gemaakt. De werkzaamheden werden aangevat op 7 juni 2021, maar zullen tot midden 2025 duren. Tijdens de werkzaamheden zijn delen van de weg afgesloten. Ook de stranden evenals de boothelling zijn hierdoor niet bereikbaar. Het spreekt voor zich dat er niet overal tegelijkertijd wordt gewerkt. Op de plaatsen langs de dijk waar dat wel het geval is wordt de Waaldijk afgesloten. De afsluiting wordt uiteraard steeds met borden aangegeven.

Sterk toegenomen populariteit van scooters mee aan basis van werkzaamheden

Ondanks het feit dat fileleed nog steeds in grote delen van Nederland deel uitmaakt van de dagelijkse bekommernissen lijkt het er toch enigszins naar uit te zien dat de auto deels op haar terugweg is. Voor het woon- werkverkeer kijken mensen dan ook steeds vaker in de richting van niet alleen zuinigere, maar ook “wendbaardere” oplossingen. In het bijzonder de populariteit van de scooter is door de jaren heen aanzienlijk gegroeid. Dit uiteraard niet in het minst onder impuls van de opkomst van de elektrische scooter. Ook het fenomeen van de deelscooters lijkt hieraan bij te dragen.

Bij het uitvoeren van verschillende werkzaamheden wordt dan ook niet alleen maar rekening gehouden met het inperken van het fileleed voor autobestuurders. Ook aan de verkeersveiligheid voor brommers, scooters en andere weggebruikers wordt sterk gewerkt. Dat de populariteit van met name scooters zo sterk is toegenomen is te wijten aan de vele voordelen die eraan verbonden zijn. 

Wat maakt scooters tegenwoordig zo populair?

Milieuvriendelijke vervoersmiddelen worden zowel door onze Rijksoverheid als door de verschillende stedelijke- en gemeentebesturen danig aangemoedigd. Ten opzichte van de auto vormt de scooter een aanzienlijk groener vervoersmiddel. Dit komt niet alleen de planeet ten goede, maar ook je portefeuille. De bizar hoge benzineprijzen zorgen er in de praktijk dan ook voor dat alsmaar meer mensen de voorkeur geven aan een elektrische in plaats van aan een benzine scooter. Kijk voor meer informatie over het beleid milieuvriendelijke brandstoffen voor vervoer op deze website.

Dat een scooter veel ontzettend interessante voordelen met zich meebrengt ontdekken in de praktijk bovendien mensen van alle leeftijden. Zo maakt ze het voor middelbare schoolgangers eenvoudig mogelijk om iets langere afstanden te kunnen overbruggen. Dit bovendien in alle comfort. Wie ook graag in één dag zijn of haar scooter rijbewijs wenst te halen kan daarvoor onder meer terecht op deze website

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie