Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwe lente, nieuwe meubels: De trends voor een nieuw interieur

30 januari 2024 om 15:37 Partnercontent

Als de dagen weer langer worden dan is dat voor veel mensen aanleiding om na te denken over hun interieur. Met nieuwe meubels kun je je woonkamer een flinke make-over geven. Die meubels kun je nieuw kopen, maar een bezoek aan een kringloopwinkel kan ook heel inspirerend zijn. Bovendien geef je meubels die iemand niet meer wilde een tweede leven. Dat is in het kader van duurzaamheid natuurlijk een prima gedachte. Het lukt niet altijd om bij tweedehands spullen jouw nieuwe bank, eethoek of buffetkast te vinden. Dat is vaak een kwestie van geluk hebben dat je tegen iets leuks aanloopt.

Wat zijn de trends voor dit jaar?

Net zoals bij kleding gelden ook bij meubels kleuren en stijlen die hip zijn en veel worden gekocht. Zo vind je de laatste jaren veel vintage look als je woonwinkels in Maastricht, Breda of Rotterdam bezoekt. De stijl uit de jaren 70 van de vorige eeuw en zelfs van daarvoor is weer helemaal terug. Kleuren als paars, oranje en bruin zijn weer hip. Als je geluk hebt dan heeft je oma nog iets bewaard uit die tijd. Mensen die handig zijn en zelf meubels opknappen geven ze een fris nieuw kleurtje, en dan is het natuurlijk een koud kunstje om daarbij in te spelen op de vintage trend. Zo kun je een kast of tafel van tien jaar terug een paar stappen terug in de tijd laten doen.

Online shoppen voor mooie meubels

Het is niet voor iedereen haalbaar om woonwinkels in Limburg of in Zeeland te bezoeken. En dichter bij huis vind je soms gewoon niet wat je zoekt. Gelukkig is het internet vandaag de dag een enorme inspiratiebron. Je kunt er dag en nacht winkelen en eindeloos meubels met elkaar vergelijken. Als je hebt gevonden wat je zoekt, dan kun je dit vaak online bestellen. Wil je toch graag eerst zien wat je koopt, dan kan dat ook. Bij vrijwel alle online meubelwinkels is het mogelijk om een showroom te bezoeken. Soms moet je daarvoor wel een afspraak maken. Let dus op de informatie op de website om te voorkomen dat je voor een gesloten deur staat.

Duurzaam afstand doen van oude meubels

Steeds meer gemeenten, waaronder ook Gorinchem en Molenlanden vanaf 2024, brengen kosten in rekening voor het afdanken van oude meubels. Als je meubels wilt laten vernietigen bij het afval brengstation in Gorinchem dan betaal je hiervoor in veel gevallen een vergoeding. Het is dus verstandiger om te bekijken of de meubels die je niet meer mooi vindt een tweede leven kunnen krijgen. Je kunt ze zelf verkopen, bijvoorbeeld op Marktplaats of via online platforms zoals Facebook. Daarnaast zijn kringloopwinkels in de regio vaak blij met gebruikte maar nog goed bruikbare spullen. Door afgedankte meubels een tweede leven te geven draag je bij aan het verkleinen van de afvalberg en daarmee de uitstoot van CO2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie