Afbeelding
Politie.nl

‘Niks geks aangetroffen’ bij bedrijfsbezoeken buitengebied om criminaliteit te voorkomen

24 maart 2024 om 09:46 Misdaad

ARKEL Gemeente Molenlanden voerde deze week samen met verschillende partners een onaangekondigde controle uit bij bedrijven in het buitengebied van Hoornaar, Hoogblokland, Arkel, Schelluinen en Giessenburg. De actie is erop gericht om criminaliteit tegen te gaan. En ondernemers voor te lichten over de gevaren van ondermijnende criminaliteit. 

Het controleteam bestond uit gemeente Molenlanden, de politie en de Omgevingsdienst. De georganiseerde criminaliteit weet de weg naar het buitengebied steeds beter en vaker te vinden. Deze actie is bedoeld om ondernemers weerbaar te maken tegen ondermijnende criminaliteit, maar ook om te controleren of de wetten en regels nageleefd worden.

Locoburgemeester Bikker: ,,In ons buitengebied hebben we nogal wat leegstaande schuren en stallen. Dit zijn voor criminelen heel interessante locaties. Ik ben blij dat we niks geks hebben aangetroffen. Het is belangrijk dat ondernemers in onze gemeente weten wat ze kunnen doen als ze worden benaderd.”

IETS VERDACHTS GEZIEN, GEHOORD OF GEROKEN?

Bel de politie 0900-8844 (bij spoed 112). Liever anoniem melden? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul het tipformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Ook bij de gemeente kunt u vermoedens of signalen van fraude, illegale bewoning of andere vreemde zaken melden. Heeft u een vreemd onderbuikgevoel bij een situatie of locatie? Meld dit dan via veiligheid@jouwgemeente.nl.

advertentie
advertentie