Afbeelding
Archief / ZHZActueel.nl

Fietsendief opgepakt na deal via Marktplaats; gestolen fietsen uit Gorinchem en Hardinxveld aangetroffen

23 november 2020 om 12:19 Misdaad

GORINCHEM Een 40-jarige man uit Giessenburg is vorige week opgepakt nadat hij gestolen fietsen aanbood op internet. Dat meldt de politie maandag 23 november. Er wordt nog gezocht naar de eigenaar van een fiets die door de fietsendief op het station Blauwe Zoom in Hardinxveld-Giessendam is gestolen.

Marktplaats
De man dacht dinsdag 17 november een mooie deal gesloten te hebben. Toen ’s avonds op het afgesproken moment niet de koper maar de politie kwam opdagen, begreep hij dat hij tegen de lamp was gelopen. De eigenaar van de gestolen fiets zette zaterdag 14 november zijn fiets neer bij het station in Gorinchem. Als hij zondag 15 november om 02.00 uur weer op zijn fiets wil stappen, staat deze er niet meer. Diezelfde avond ziet hij op Marktplaats een advertentie van zijn eigen fiets. Hij seint de politie in, waar hij eerder die dag aangifte had gedaan. Een agent doet zich voor als een geïnteresseerde koper en doet een bod.

Deal
Het komt tot een deal en de verdachte en de agent, die zich voordoet als koper, maken een afspraak voor dinsdag 17 november. Tijdens deze afspraak wordt de verdachte aangehouden. Het gaat om een 40-jarige man uit Giessenburg.

Tweede gestolen fiets
Op de advertentie was nog een tweede fiets te zien, die de verdachte ook te koop had staan. Ook deze fiets werd in beslag genomen en bleek ook gestolen. De verdachte bekende deze tweede fiets enkele weken geleden te hebben gestolen op station Blauwe Zoom in Hardinxveld-Giessendam. De politie heeft geen aangifte aan deze fiets kunnen linken en is nog op zoek naar de eigenaar. Mocht deze fiets mogelijk van u kunnen zijn, neem dan contact op met het basisteam Lek en Merwede van de politie via 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie