Afbeelding
politie

Meerdere verdachten aangehouden voor handel en bezit illegaal vuurwerk

18 december 2020 om 11:51 Misdaad

VUREN De afgelopen dagen heeft de politie meerdere verdachten aangehouden voor de handel in en het bezit van zwaar, illegaal vuurwerk. De eerste man die rechercheurs van het team Milieu op het spoor kwamen, had ruim 150 kilo aan zwaar, illegaal vuurwerk in zijn auto liggen. In de auto bevond zich op dat moment zijn driejarige kindje. De 34-jarige uit Zuilichem is aangehouden en zijn kind is overgedragen aan familie.

Het onderzoek was daarmee nog niet afgerond: ergens moest nog meer illegaal vuurwerk liggen. Het team kwam uiteindelijk terecht bij een zeecontainer in het buitengebied van Gellicum. Daar lag een flinke hoeveelheid zwaar, illegaal vuurwerk dat door een gespecialiseerd bedrijf is weggehaald. In totaal is er 4500 kilo vuurwerk in beslaggenomen.

Het onderzoek naar de eigenaar van de zeecontainer en andere betrokkenen leidde maandag 14 december tot de aanhouding van een 23-jarige man uit Vuren en een 25-jarige man uit Herwijnen. Hiermee is het onderzoek nog niet afgerond: er wordt nog onderzoek gedaan naar eventuele andere kopers, opslagplaatsen en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie en het Openbaar Ministerie treden hard op tegen (de handel in) illegaal vuurwerk. Het is niet alleen levensgevaarlijk voor jezelf en de omgeving, het zorgt ook nog eens voor flinke overlast, schade en het is een extra belasting voor hulpverleners en de zorg. Met dit soort acties riskeer je boetes, gevangenisstraf en daarmee ook een strafblad. Ook voor jongeren onder de 18 jaar bestaat het risico van een taakstraf of verwijzing naar Halt. Bij hele ernstige delicten kunnen de straffen nog hoger uitvallen.

Wie informatie of vermoedens heeft van (de handel in) illegaal vuurwerk? Geef dit dan door aan de politie via 0900-8844. Anoniem blijven kan ook: bel dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

advertentie
advertentie