Afbeelding
Gemeente Gorinchem

Veiligheidsmarkt met hennepkwekerij in Gildenwijk Gorinchem

14 mei 2022 om 07:57 Misdaad

GORINCHEM Aan de Gildenweg in de Gildenwijk in Gorinchem vond woensdag een veiligheidsmarkt plaats. De markt stond in het teken van drugs. Burgemeester Melissant bracht een bezoek aan de markt en sprak met aanwezige inwoners en professionals. Ruim 70 inwoners bezochten de veiligheidsmarkt en namen onder andere een kijkje in een speciale container waarin een hennepkwekerij te zien was.

Burgemeester Melissant: ,,Als gemeente zetten we ons samen met partners in de stad in voor een veilige leefomgeving voor al onze inwoners. Een omgeving waar het prettig wonen en werken is. Drugs en drugscriminaliteit komen overal in Nederland voor. Helaas ook in Gorinchem. De aanpak van drugscriminaliteit is een van mijn prioriteiten. Met de veiligheidsmarkt willen we inwoners laten weten hoe ze signalen van drugscriminaliteit kunnen herkennen. En vooral wat ze met die signalen kunnen doen.”

HENNEPKWEKERIJ Naast de speciale container waarin een hennepkwekerij te zien was, kregen inwoners informatie over drugs en drugscriminaliteit. Ze werden geïnformeerd over hoe signalen van drugs of drugshandel te herkennen zijn. En wat ze met die signalen kunnen doen. In het mobiele medialab van de politie gaven aanwezige medewerkers van de politie uitleg, werden video’s getoond en kon een quiz gespeeld worden. Naast de politie werkten aan deze actie netbeheerder Stedin, woningcorporatie Poort6 en nog enkele andere organisaties uit de stad mee. Wegens succes wordt de veiligheidsmarkt in november dit jaar herhaald. Dan wordt de markt in de binnenstad georganiseerd.

WAT KUNT U DOEN? Wilt u meer weten over drugscriminaliteit en wat u kunt doen? Bezoek dan eens www.nietondermijnneus.nl. Heeft u vermoedens van drugshandel of drugscriminaliteit in uw buurt? Of wilt u praten over dit onderwerp? Neem dan contact op met team Veiligheid en Toezicht van gemeente Gorinchem via 14 0183 of bel met de wijkagent van de politie via 0900 8844. Liever anoniem uw signalen van (drugs)criminaliteit delen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000 of kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie