Afbeelding
ZHZActueel.nl

Ernstig letsel na ongeval A15 Gorinchem

4 juni 2020 om 18:21 Ongeval

GORINCHEM Bij een aanrijding op de snelweg A15 ter hoogte van knooppunt Gorinchem is donderdagmiddag 4 juni 2020 een automobilist (59) uit Zwijndrecht zwaargewond geraakt. De aanrijding ontstond net na 17.00 uur. Twee personenauto's, een bestelbus en een vrachtwagen raakten bij de kettingbotsing betrokken.

De bestuurder van één van de personenauto's, een 59-jarige man uit Zwijndrecht, raakte hierbij zwaargewond en tevens bekneld. De brandweer is ingezet om het slachtoffer uit de auto te bevrijden. Hierbij is onder meer het dak van de auto geknipt. Het slachtoffer van dit voertuig is onder begeleiding van de trauma-arts met spoedtransport overgebracht naar het UMC in Utrecht. De 30-jarige inzittende van een ander betrokken voertuig raakte minder ernstig gewond. Deze vrouw uit Hardinxveld-Giessendam werd voor controle naar het ziekenhuis worden gebracht.

De parallelbaan in de richting van Rotterdam was enkele uren lang volledig afgesloten. Omstreeks 20.20 uur werd de weg weer vrijgegeven. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Wel is duidelijk dat het voorste voertuig snelheid had verminderd en nagenoeg tot stilstand was gekomen, waarschijnlijk in verband met een verkeersopstopping. De twee auto’s erachter konden op tijd remmen, maar het vierde voertuig klapte door nog onbekende reden achterop de remmende voertuigen.

Foto's en tekst: ZHZActueel.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie