Afbeelding
Luciano de Graaf

Vijf aangiftes na mishandelingen in Gorinchem; aanhoudingen volgen

21 november 2019 om 14:32 Overig

GORINCHEM Een aantal filmpjes met grove mishandelingen door mogelijk dezelfde dadergroep zorgen voor afschuw en bezorgdheid in Gorinchem. De politie werd vrijdag op de beelden gewezen en heeft een groot aantal van de verdachten inmiddels geïdentificeerd. Het incident blijkt niet op zichzelf te staan zo laat de politie weten. ,,We hebben nu vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met deze dadergroep." 

,,Eind vorige week werden wij door verschillende melders gewezen op een vreselijk filmpje. Een groep jongens belaagt haast in teamverband een jonge knul en mishandelt hem op een schofterige manier. Wij hadden op dat moment nog geen aangifte of melding binnen van de mishandeling. Geholpen door vele getuigen die de betrokkenen en verdachten denken te herkennen, zijn we direct een onderzoek gestart. Inmiddels hebben we het slachtoffer gevonden en gesproken, hij heeft aangifte gedaan. Het incident bleek niet op zichzelf te staan: we hebben nu vijf aangiftes in behandeling die een link lijken te hebben met deze dadergroep. De slachtoffers zijn allemaal rond de 14 jaar oud", laat de politie in een persbericht weten.

OPMERKELIJK Overigens is het opmerkelijk dat de politie zegt geen melding van de mishandeling te hebben ontvangen. De beelden zijn namelijk gemaakt op vrijdag 15 november, onder andere in het Gijs van Andelpark. De politie is daar omstreeks 15.30 uur met spoed ter plaatse gekomen, maar heeft op dat moment geen vechtende jongeren meer aangetroffen.

,,Ook van die andere mishandelingen circuleren filmpjes, waarvan we onderzoeken wie er 'de hoofdrol' in hebben en wie welke strafbare handelingen uitvoert", gaat het persbericht verder. ,,Dankzij die beelden zijn er veel getuigen die meedenken, onder andere vanuit scholen en jongerenwerk. Uiteraard hebben ook de wijkagenten hun voelsprieten uitstaan, en zijn zij in gesprek met hun buurt.
De recherche is nu druk bezig met het analyseren van alle beelden, het bij elkaar brengen van informatie en het uitzoeken wie waarvoor verantwoordelijk is. Er is inmiddels een aantal verdachten in beeld, aanhoudingen volgen." 

Hoewel de beelden zeker bijdragen aan het onderzoek, kan het blijven delen van de video's voor de slachtoffers en hun ouders erg confronterend en schadelijk zijn, meldt de politie. ,,We roepen iedereen dan ook op om te stoppen met verdere verspreiding, en waar mogelijk de filmpjes offline te halen. Denk je dat je informatie of beelden hebt die de politie nog niet heeft, stuur het dan vooral naar ons. Dat kan via dit tipformulier. Je kunt ook bellen: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000." 

Burgemeester Reinie Melissant laat weten geschokt te zijn over de beelden die op social media zijn verschenen. ,,Het is afschuwelijk en onacceptabel. Ik begrijp dat iedereen die deze beelden ziet net als ik geschrokken en bezorgd is. Op dit moment is de politie druk bezig met het onderzoek en ik word hier voortdurend over op de hoogte gehouden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie