Afbeelding
ZHZActueel / Max Liet

Medewerkers onwel door lekkende schoonmaakmachine in Beatrixziekenhuis Gorinchem

11 november 2020 om 17:08 Overig

GORINCHEM Door een lekkende schoonmaakmachine zijn woensdag 11 november 2020 vier medewerkers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem onwel geraakt. Omstreeks 11.45 uur werd de brandweer gealarmeerd. Meerdere brandweereenheden kwamen met spoed ter plaatse. 

De reinigingsmachine stond in een sterilisatieruimte van het ziekenhuis. Met het apparaat worden onder meer materialen die tijdens operaties zijn gebruikt gedesinfecteerd. Een vat perazijnzuur in de machine was gaan lekken. Perazijnzuur is een mengel van azijnzuur en waterstofperoxide en word in de machine gebruikt als schoonmaakmiddel. De vier onwel geworden medewerkers zijn op de spoedeisende hulp gecontroleerd. Zij hadden last van een branderig gevoel in hun keel. 

De lekkage bleek bij onderzoek door brandweerlieden al te zijn gestopt. Het ziekenhuis gaat met de leverancier van de machine onderzoeken hoe de lekkage heeft kunnen ontstaan. Omstreeks 14.45 uur was het incident onder controle en kon de brandweer terugkeren naar de kazerne. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie