Ariena aan haar werktafel
Ariena aan haar werktafel eigen foto

Humor en ontroering in Burgeluk van Ariena Ruwaard

22 november 2018 om 16:26 lokaal Deel je nieuws

Puberliefde

 

het duurde niet lang

het was al snel klaar

toch hield hij voor even

altijd van haar

 

Gorinchem – Ariena Ruwaard, kunstenares uit Gorinchem, brengt deze week haar tweede boek uit: “Burgeluk”. In de bundel staan 76 sprankelende gedichtjes over wat Ariena raakt, over haar gezinsleven en over de dingen van alle dag. Ariena houdt van de taal en speelt daar graag mee. “Zoals je aan de titel van het boek kunt zien, ga ik ook woordspelingen niet uit de weg.” Kenmerkend is de humoristische wijze waarop Ariena haar gevoelens verwoordt. Zelfspot en verwondering zijn daarbij kernbegrippen. “Een klein aantal van die gedichten staat ook op ansichtkaarten en heb ik al eens gepubliceerd op mijn facebookpagina. Daar heb ik veel reacties op gekregen, dat is de aanleiding voor dit boek. 

Ariena publiceerde eerder het boek ‘Imperfect verklaard’. Daarnaast maakt ze unieke objecten van drijfhout, dat ze zelf jut op Curaçao. Van enkele drijfhoutkunstwerken zijn foto’s opgenomen in ‘Burgeluk’. Haar werk en gedichten vormen samen een mooi geheel.

Op vrijdag 30 november is Ariena van 10:00 uur tot 13:00 uur voor een Meet en Greet aanwezig bij De Buurvrouw op de Langendijk. Haar gedichtenbundel is vanaf die dag daar verkrijgbaar. De bundel is ook te bestellen via www.ruwaard.net.

Vanaf eind november zijn enkele drijfhoutkunstwerken te bewonderen in de Gorinchemse bibliotheek. Daarnaast organiseert de bibliotheek, samen met Ariena, op donderdagochtend 20 december een Koffie met …. 

advertentie
advertentie