Poster Kunstmanifestatie
Poster Kunstmanifestatie Sandra Kranenburg - Ruwan Bevelander

Kunstmanifestatie ’Wat beweegt’ in Gorinchem

29 juni 2019 om 12:47 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli organiseert de Culturele Route Gorinchem de kunstmanifestatie ‘Wat beweegt’. Een evenement voor bezoekers van alle leeftijden met diverse interesses, want er is eigenzinnige en vernieuwende kunst te zien. Vijftig kunstenaars exposeren op 25 locaties, van 11.00 tot 17.00 uur. Er zijn verder allerlei workshops en rondleidingen. De opening vindt op 6 juli om 10.30 plaats bij de Luisterpost, met een optreden van dansgroep Puur van Dinne Groothuis.
Tijdens 'Wat beweegt' zie je kunst van diverse disciplines, zoals beeldhouwkunst, textiele werkvormen, schilderijen en kunst die speciaal voor die plek is gemaakt. De bezoeker wordt onder meer uitgenodigd in woonkamers waar de kunstenaar zijn of haar werk laat zien en ook in fascinerende historische panden. De meeste kunstenaars zijn aanwezig, zodat je met ze in gesprek kunt gaan.
Tijdens het hele weekend is er verder een breed activiteitenprogramma met onder andere spannende workshops voor volwassenen en kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een kalligrafeerworkshop, een workshop kunst maken van afval, een stadswandeling langs bomen, een poëziewandeling, modeltekenen, een tekendemonstratie met een boormachine en dansoptredens op verschillende plekken in de stad. 
In de Kamer van de Tussentijd, op de begane grond van het Gorcums Museum, is een centrale expositie te zien waarin alle kunstenaars met een klein werk vertegenwoordigd zijn. Hier kan je dus alvast bekijken van welke kunstenaars je graag wat meer wilt gaan zien! 
Voor informatie over de deelnemende kunstenaars, plattegrond en activiteiten, kijk op onze website: www.cultureleroute.nl. Brochures met alle kunstenaars erin, de plattegrond en het programma zijn binnenkort gratis verkrijgbaar bij het Gorcums Museum en Mooi Gorinchem (VVV) en tijdens de manifestatie op alle locaties.

advertentie
advertentie