Het voormalig ziekengasthuis (nr. 39) in de Haarstraat. Links op de voorgrond het ontsmettingsgebouw (nr. 37)
Het voormalig ziekengasthuis (nr. 39) in de Haarstraat. Links op de voorgrond het ontsmettingsgebouw (nr. 37) Regionaal Archief Gorcum

200 jaar epidemieën in Gorcum

30 oktober 2020 om 09:17 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op maandag 9 november 2020, om 20.00 uur zal de Historische Vereniging ‘Oud Gorcum’ een discussieavond organiseren voor alle Gorcumers over epidemieën en Covid-19 in Gorcum. Via het YouTube kanaal van ‘Oud Gorcum’ zal een live presentatie en discussie plaatsvinden over epidemieën van de laatste 200 jaar en over de huidige Covid-19 epidemie met deskundigen.

De avond zal beginnen met de bespreking door Dr. Mely Malenstein, medisch historicus uit Vuren, van haar boek over de 200 jaar cholera, pokken en Spaanse griep in Gorcum met historicus Aron de Vries. Na een korte pauze zal er een discussie plaatsvinden over Covid-19 met Dr. Hannah Visser, internist-infectioloog Beatrix Ziekenhuis en vanuit de gemeente Wethouder Economie en Gezondheidszorg Joost van der Geest en Sandra Katsikas ambtenaar Rampenbestrijding.

 

Gezien het belang voor Gorcum is deze bijeenkomst voor alle Gorcumers gratis te volgen en niet alleen voor de leden van de Historische Vereniging. Het is ook mogelijk vragen te stellen voor én tijdens de uitzending. Dit kan via email: secretariaat@oudgorcum.nl of via het YouTube kanaal van de vereniging. Via de website www.oudgorcum.nl/actueel/activiteiten/ zal de link voor de uitzending beschikbaar zijn.

 

De Historische Vereniging ‘Oud-Gorcum’ is opgericht in 1909 en heeft thans 600 leden. De vereniging heeft als doel de historie van Gorcum levend te houden voor de inwoners van Gorcum door middel van het houden van lezingen en uitgeven van publicaties. Tevens heeft de vereniging een collectie van meer dan 3.000 historische voorwerpen waarvan een gedeelte permanent tentoongesteld wordt in het Gorcums Museum. De vereniging is ook actief bij lokale initiatieven ten aanzien van cultuur en cultuurbehoud. Iedereen kan lid worden van de vereniging, u kunt ook Gorcums erfgoed aan de vereniging schenken zodat dit zorgvuldig bewaard wordt.

advertentie
advertentie