Afbeelding
Bibliotheek Gorinchem

Voorjaar in bibliotheek Gorinchem met tal van activiteiten

5 maart 2024 om 07:28 Activiteiten

GORINCHEM In maart is er weer van alles te doen in de bibliotheek. Zowel voor leden als voor niet-leden. 

Zo kun je op woensdag 6 maart van 15.00 tot 17.00 uur onder begeleiding van kunstenaar Marleen van Zwienen meedoen aan een schilderworkshop. ,,We sluiten aan bij het thema van de Boekenweek ‘Bij ons in de familie’. We gaan met acrylverf op doek, onszelf of onze familie schilderen. Neem een foto mee zodat het wat makkelijker voor je wordt. Marleen zorgt voor alle spullen en je betaalt alleen je materiaalkosten aan haar. Dit is maximaal € 5,00.”

ONDERZOEK JE EIGEN STAMBOOM

In de Boekenweek is er op dinsdag 19 maart een workshop ‘onderzoek je eigen stamboom’. In deze workshop leer je over stamboomonderzoek. Welke bronnen gebruik je om je stamboom in kaart te brengen? Hoe gebruik je de computer en het internet daarbij? En hoe verwerk je de gevonden informatie op een gestructureerde manier? De workshop wordt geleid door een deskundige van HCC!Genealogie. Je krijgt informatie en uitleg, daarnaast is er is tijd om de eerste stappen te zetten in je eigen stamboomonderzoek. De workshop is gratis, graag wel aanmelden op debibliotheekaanzet.nl. Start is 19.30 uur. Het is handig om je eigen laptop mee te nemen. Lukt dat niet dan kun je een laptop van de bibliotheek gebruiken.

CREATIEVE BLOEMENWORKSHOP

Rond de paasdagen gaan we weer creatief aan het de slag met bloemen. Wat is Pasen zonder een door jezelf gemaakte creatie in huis? Vandaar dat Nathalie van ‘t Bloemenhuisje weer komt om je te helpen en ga je naar huis met een zelfgemaakte paascreatie. Donderdagavond 14 maart om 19.30 uur gaan we zelf aan de slag met het maken van een festoen of krans. Deze workshop kost € 45,00 en je kunt je aanmelden bij bloemenhuisjearkel.nl Als bibliotheeklid krijg je € 5,00 korting.

Op 21 maart om 19.30 maken we een iets kleinere paasdecoratie. Ook weer verzorgd door ’t Bloemenhuisje. Deze workshop kost € 35,00 en je kunt je aanmelden met je keuze bij bloemenhuisjearkel.nl Als bibliotheeklid krijg je € 5,00 korting.

LEZING ERFRECHT

Op woensdagmiddag 20 maart van 14.30 tot 16.00 uur is er een lezing over erfrecht. Het regelen van je (levens)testament is een belangrijke stap, maar het kan een moeilijk onderwerp zijn om over te praten. Een van de grootste misvattingen over testamenten is dat mensen denken dat het allemaal wel goed geregeld is in hun huidige testament. Of dat het ‘vanzelf gaat’, omdat het wettelijk goed geregeld is. Maar dat is niet altijd het geval. Soms moeten naasten naar de kantonrechter omdat iemand niet heeft vastgelegd wie de beslissingen mag nemen als diegene dat zelf niet meer kan. Regel het nu het kan. De lezing is gratis, wel graag aanmelden op debibliotheekaanzet.nl.

Lukt het niet met het aanmelden via de website stuur dan een mailtje naar rboele@bibliotheekaanzet.nl of loop even binnen in de bieb. Ontdek nog meer activiteiten op de website.

advertentie
advertentie