MuziekPunt viert haar bestaan met een Openingsfeest en Open dag!!

7 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

MuziekPunt Gorinchem, de coöperatie van muziekdocenten in Gorinchem en omgeving, bestaat nu bijna een jaar en heeft besloten dit feestelijk te vieren met een Open Dag en een officiële Opening op 24 mei in het buurthuis de Haarhorst aan de Haarsekade 120, in Gorinchem.

De oprichting van MuziekPunt Gorinchem is medio 2013 tot stand gekomen op initiatief van een groep enthousiaste muziekdocenten. Een aantal van deze docenten is eerder werkzaam geweest bij Kunstcentrum Toon, dat rond diezelfde periode op hield met haar activiteiten.

Het jaar 2013 was voor het muziekonderwijs in Gorinchem een roerig jaar. Na de sluiting van het cultuurseizoen in juli 2013 is het echter duidelijk geworden dat MuziekPunt Gorinchem, als nieuwe organisatie, goed op de rit staat. MuziekPunt is bekend in Gorinchem en omgeving en men weet haar te vinden. MuziekPunt Gorinchem is dan ook zeer trots en blij dat ze na dit roerige jaar van verwerken, hard doorwerken en alle zeilen bijzetten nu op het punt zijn gekomen deze nieuwe organisatie feestelijk, en met een officieel tintje, te willen openen op 24 mei in het bijzijn van wethouder van Kunst en Cultuur, Marcel Doodkorte. Dit feest zal gecombineerd worden met de Open Dag.

Deze dag heeft een uitgebreid programma dat start met een 'Open Dag' van 13.00 tot 14.30 uur. Iedereen is welkom om kennis te maken met een instrument. Alle docenten zijn aanwezig om informatie te geven of om een gratis proefles af te spreken.

Na deze 'Open Dag' zal, om 14.30 wethouder Marcel Doodkorte het startschot geven voor het Openingsfeest. Dat feest zal bestaan uit een keur van kleine concertjes die zullen worden gespeeld door de cursisten in de MuziekPunt Concert Carrousel, van 14.45 tot 16.15.

Aansluitend zullen alle jongste cursisten (de kinderen van het Voorbereidend Instrumentaal Onderwijs) MuziekPunt op spetterende en swingende wijze naar de officiële opening toezingen. Deze opening zal worden verricht tussen 16.45 en 17.15 door één van de jongste cursisten van MuziekPunt.

Voor informatie: www.muziekpuntgorinchem.nl

advertentie
advertentie