Derde lunchconcert Grote Kerk 16 juli

9 juli 2014 om 00:00 Activiteiten

DERDE LUNCHCONCERT GROTE KERK op woensdag 16 juli: Ensemble Émeraude".

"Voor elk wat wils", zo zou de serie lunchconcerten in de Grote Kerk, georganiseerd door de St. "Vrienden van de Grote Kerk" betiteld kunnen worden.

Na een spetterend openingsconcert met typerende Afrikaanse liederen door Afrokoor Nihya Ubuntu en vervolgens een ontroerend en indrukwekkend optreden van klarinettiste Annemiek de Bruin is nu de beurt aan Ensemble Émeraude, bestaande uit de zangeressen Hannie en Mieke van Huijgevoort en hun begeleider, pianist Evert van Merode.

Plezier in muziek maken en liefde voor tekst en taal staan bij deze musici hoog in het vaandel. Ze stellen graag sfeervolle en toegankelijke gelegenheidsprogramma's samen en putten daarbij uit een breed klassiek repertoire.

Hannie en Mieke van Huijgevoort treden regelmatig samen op. Sinds 2012 vormen zij samen met pianist Henk Hagenberg het Trio Guirlande. Met hem geven zij regelmatig concerten in de kastelen Heeswijk en Rossum. In 2013 is Ensemble Émeraude opgericht, toen zij met pianist Evert van Merode een concert gaven rond het thema herinnering:"Recordare". Ook treden zij als solist op tijdens incidentele concertprojecten.

Evert van Merode studeerde zowel cultuurwetenschappen aan de universiteit als piano aan het conservatorium van Tilburg. Hij was zeven jaar actief als kerkmusicus en is tegenwoordig dirigent van drie koren in Tilburg en Den Bosch.

Hij begeleidt vaak koren en solisten en improviseert graag. Hij volgde compositieles bij Willem Jeths en ontving in 2008 een speciale prijs voor zijn compositie "Tableau de Guerre" tijdens het Tromp Concours te Eindhoven. Inmiddels heeft hij al heel wat koormuziek en kamermuziekwerken gecomponeerd. In 2013 heeft de Stichting "Muziek Nu" een cd van zijn werk uitgebracht ."Muziek Nu", dat Evert samen met collega-componist Arjan van Baest opgericht heeft, wil een platform bieden aan de ontwikkeling en uitvoering van nieuwe composities.

Ensemble Ëmeraude heeft een gevarieerd programma samengesteld, waarin bekende en minder bekende muziek te beluisteren valt op woensdag 12.15 uur in de Grote Kerk.

Toegang is dankzij onze sponsoren gratis.

Collecte bij de uitgang ten bate van de St. "Vrienden van de Grote Kerk".

advertentie
advertentie