Mariniers in concert

28 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

Toporkest der Koninklijke Marine komt vrijdag 12 september 2014 naar Gorinchem voor een feestelijk concert in de Nieuwe Doelen. Aanvang 20.15 uur. Kaarten à 15.- euro bij Primera aan de Hoogstraat en verkrijgbaar bij de schouwburg. www.denieuwedoelen.nl.

Het orkest komt op uitnodiging van de Koninklijke harmonie vanwege het 125-jarig bestaan.

Orkest en dirigent

De Marinierskapel der Koninklijke Marine bestaat uit 53 muzikanten. De chef-dirigent is majoor Peter Kleine Schaars.

Orkest regelmatig gevraagd

De Marinierskapel heeft een speciale klank, uitstraling en muzikale variatie. Zowel tijdens de ceremoniële buitendiensten als de zittende binnenconcerten. Daardoor wordt ook in het buitenland regelmatig om de Marinierskapel gevraagd. De Marinierskapel heeft in bijna alle Europese landen opgetreden. Maar ook in de Verenigde Staten, Rusland, Japan, Curaçao, Aruba en Dubai.

Chef-dirigent Peter Kleine Schaars

Peter Kleine Schaars (1962) heeft 4 conservatoriumopleidingen afgerond. Trombone klassiek, trombone jazz, compositie/arrangeren en directie.

Zijn militaire dienstplicht vervult hij bij het Korps Mariniers. Na de elementaire vakopleiding (EVO) gaat hij werken bij Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij werkt hier 13 jaar als trombonist, stafarrangeur en assistent-dirigent.

In 2002 verlaat Peter Kleine Schaars de Marinierskapel om internationaal te werken als componist en dirigent. Geeft hierna ruim 10 jaar wereldwijd gastdirecties bij symfonische blaasorkesten.

Bij muziekuitgeverij De Haske / Hal Leonard werkt hij deeltijd als klankregisseur. Hij produceert in enkele jaren meer dan 250 cd's. Daarnaast is hij de vaste dirigent van onder andere het Nederlands Politie Orkest, Gruno's Postharmonie Groningen, de Koninklijke Biltse Harmonie en de Show- and Marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden. Met deze laatste wint hij in 2005 de prestigieuze WAMSB-award.

Sinds 1 juni 2013 is Peter Kleine Schaars terug als chef-dirigent van de Marinierskapel.

advertentie
advertentie