Erik van de Nadort is organisator van de derde TEDx in Gorinchem
Erik van de Nadort is organisator van de derde TEDx in Gorinchem Ricardo van de Bor

Derde TEDx in het teken van nalatenschap van Hugo de Groot

17 juli 2021 om 00:07 Activiteiten

GORINCHEM – Het derde TEDx event in Gorinchem is gepland op dinsdag 14 september in theater Peeriscoop. Het thema ‘Wat laat je na?’ past in het herdenkingsjaar van 400 jaar Hugo de Groot. Organisator Erik van de Nadort heeft inmiddels zes sprekers gestrikt voor de altijd boeiende TED talks.

Van de Nadort is een ‘hardcore’ fan van de TED talks, hij luistert bijna iedere dag wel een keer naar de ‘talks’, een fenomeen dat over kwam waaien uit de Verenigde Staten. Sprekers worden uitgedaagd om in maximaal 18 minuten de ‘presentatie van hun leven’ te geven. ,,Je kunt een speciale licentie aanvragen voor lokale TED talks, zo kunnen we samen met enkele andere enthousiastelingen een Gorcums sausje geven aan de talks. Dit keer werken we samen met de stadsprogrammering en hebben we gekozen voor het thema van Hugo de Groot ‘Wat laat je na?’. Vervolgens hebben we gezocht naar onderwerpen binnen het thema. Alle talks zijn interessant en relevant. Zo heeft Lisette Colijn van het Gorcums Museum echt een leuk verhaal, waarin kunst een rol speelt. Ed Dumrese, de directeur van Slot Loevestein, was natuurlijk een inkoppertje. We zoeken echt altijd naar een mix van mensen, soms komen mensen zelf naar ons toe”.

Het TEDx event in theater Peeriscoop biedt ruimte voor maximaal 100 bezoekers, wel worden alle talks opgenomen en zijn na afloop terug te zien op youtube. ,,We willen het evenement vooral exclusief houden en willen bezoekers kwaliteit bieden. Het is altijd mooi als je na afloop door de foyer loopt en de reacties hoort op de talks. Omdat ze maximaal 18 minuten duren en we afwisselen in lengte en onderwerp blijft het boeiend. Zelf ben ik gastheer, het is altijd heel leuk om te doen. Vooral omdat je door de keuze van de gasten eigenlijk je eigen ideale avond kunt samenstellen. Ook geef je mensen een podium om hun verhaal te vertellen”.

Tijdens TEDx op 14 september zijn de zes sprekers Ed Dumrese, Alice Visser, Andres Greenword, Joris van der Gun, Jasmijn Melse en Lisette Colijn. Slot Loevestein directeur Dumrese spreekt over ‘Peace and freedom?’ , vrijheid is voor hem het centrale thema. Alice Visser gaat in op de rol van gezondheid en legt uit hoe je slimmer dan je dokter kunt worden. In ‘the art of aging’ vertelt dansleraard Andrew Greenwood over de samenhang tussen beweging, gezondheid en welzijn. Joris van der Gun is een specialist in watermanagement en klimaat en vertelt over ‘de leefbare stad’. Jasmijn Melse is auteur van de Gids door de goede doelen jungle. Zij laat zien dat iedereen iedereen iets na kan laten door filantroop te worden. Lisette Colijn, directeur van het Gorcums Museum, vertelt over de ‘blik van de kunstenaar’. Op het podium vertelt ze over de rol van kunst in ons nalatenschap.

Tickets voor het event kosten 22,50 euro en zijn nu reeds te bestellen. Van de Nadort adviseert niet te lang te wachten, de animo is groot en het aantal tickets is beperkt tot maximaal 100 om de exclusiviteit vast te houden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie