Afbeelding
Mooi Gorinchem

Open Monumentendag Gorinchem

4 september 2021 om 15:48 Activiteiten

GORINCHEM Het thema van de Open Monumentendag 2021 is ‘Mijn monument is jouw monument’. Gorinchem is net door de ANWB uitgeroepen tot de allermooiste vestingstad van Nederland en zet de vesting centraal. Zaterdag 11 september zijn een aantal markante (vesting)gebouwen gratis te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Een unieke kans om meer van de vesting te zien en horen.

Tijdens Open Monumentendag kunnen belangstellenden de vesting zelf ontdekken. Een aantal bijzondere (vesting)gebouwen zijn alleen deze dag open en er zijn leuke gratis activiteiten. Geïnteresseerden kunnen een Liniewater Quest doen op de fiets, een wandeling met een gids, de Grote Toren beklimmen of een Napoleonhoed maken. Ook de musea zijn gratis te bezoeken: Gorcums Museum, Hamelhuis en Minimuseum de Luisterpost.

LINIEWATER QUEST Een korte fietstocht langs waterwerken van de Waterlinie door de Dalemse polder en het Wijdschild. Start: bij de VVV. Deelnemers krijgen een routebeschrijving, kaart en een vragenlijst mee.

NAPOLEONHOED MAKEN Bij de Poterne (Dalemwal achter de Watertoren) krijgen kinderen gratis een Napoleonhoed. Die kunnen ze daar zelf op maat maken (doorlopend).

GRATIS TOERENKLIMMEN Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur kun je met een gids gratis de Grote Toren beklimmen (vanaf 8 jaar). Start: Grote Toren. Reserveer vooraf bij de VVV.

GRATIS STADSWANDELING Een stadswandeling is absoluut een aanrader. De enthousiaste gids leidt de deelnemers langs de historische highlights en vertelt echte Gorcumse verhalen. Start: 11.00, 13.00 en 15.00 uur bij de VVV. Reserveer vooraf bij de VVV.

GRATIS VESTINGWANDELING Een deskundige gids voert de belangstellenden langs de belangrijkste militaire gebouwen en over het interessantste deel van de vestingwal. Start: 10.00 en 14.00 uur bij het Gorcums Museum. Reserveer vooraf bij de VVV.

Meer informatie en reserveren van activiteiten bij VVV Gorinchem, Groenmarkt 8, 0183-631525 of vvv@mooigorinchem.nl. Hier ligt ook het programmaboekje klaar. Een volledig overzicht van de opengestelde monumenten en activiteiten is te zien op www.mooigorinchem.nl/nl/agenda.

advertentie
advertentie