Afbeelding
Doortrappen.nl

Veilig blijven fietsen met Doortrappen

Activiteiten

[GORINCHEM] Gorinchem Beweegt  verzorgt op woensdag 29 juni een gratis fietstraining voor de oudere inwoners van Gorinchem. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen wil ouderen helpen zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen. Ook de gemeente Gorinchem heeft zich aangesloten bij Doortrappen. De gratis fietstraining op woensdag 29 juni is een onderdeel van het programma Doortrappen. De training vindt plaats bij voetbalvereniging Parkeerterrein Kantine SVW. Kleine Schelluinsekade 5C. 

De training bestaat onder andere uit:

- Een check van uw (elektrische) fiets door FietsNed. Staat uw zadel of stuur op de juiste hoogte? Is uw bandenspanning nog voldoende?

- voorlichting over de juiste helm door Van Houwelingen tweewielers. Welke helm past het beste bij u? Er zijn verschillende modellen om te passen en eventueel te kopen.

- oefeningen waarbij een fysiotherapeut van Fysio PP u leert om zolang mogelijk goed te blijven fietsen.

- een behendigheidsparcours waaraan u kan deelnemen onder begeleiding van Veilig Verkeer Nederland. Er wordt gekeken naar de juiste manier van op- en afstappen, of u op de juiste manier remt en hoe u rotondes zo veilig mogelijk kunt fietsen.

Aanmelden kan voor maandag 27 juni op via www.gorinchembeweegt.nl, of via L.blok@gorichem.nl of bel naar Lotte Blok: 06-50039748. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt men een bevestigingsmail met daarin de tijd waarop men wordt verwacht.

Meer informatie over Doortrappen is te vinden op www.doortrappen.nl

advertentie
advertentie