Hoogbegaafd Geluk Café
Hoogbegaafd Geluk Café Sabine Hessels

Hoogbegaafd Geluk Café Gorinchem: Intensiteit

8 oktober 2023 om 15:12 Activiteiten

GORINCHEM Woensdagavond 11 oktober komt Sabine Hessels opnieuw naar de LimonadeBrigade om ouders/verzorgers van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten en samen ervaringen uit te wisselen. Met deze avond als thema: ‘Intensiteit’.

Veel hoogbegaafde kinderen leven intens. Intens op het gebied van emoties, gevoeligheid en bijvoorbeeld angsten. Er is sprake van een hoge prikkelgevoeligheid (die zich op verschillende vlakken kan uiten). De verschillende vormen van prikkelgevoeligheid worden besproken en samen kijken we naar hoe we hier op een passende manier mee om kunnen gaan en hoe we deze zelfs als kracht in zouden kunnen zetten. Welke hulpmiddelen zijn er allemaal en hoe gaan anderen met deze intensiteit om?

Na het delen van kennis aan de hand van een presentatie is er ruimte voor vragen, ervaringen en gesprekken. Het kan heel helpend zijn om andere ouders te spreken en te horen; hun verhaal, je eigen verhaal en de uitdagingen die elke ouder en elk hoogbegaafd kind tegenkomen. Sabine, moeder van 4 hoogbegaafde kinderen, is ervaringsdeskundige en weet daarom als geen ander hoe enorm waardevol het kan zijn om ouders te ontmoeten die in een soortgelijke situatie zitten.

Het Hoogbegaafd Geluk Café vindt plaats op woensdagavond 11 oktober in de bibliotheek aan de Groenmarkt in Gorinchem. Vanaf 19.15 uur zijn ouders welkom. De avond start om om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Toegang is gratis. 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt je aanmelden via: hoogbegaafdgeluk@outlook.com. Meer informatie over het programma vind je op www.limonadebrigade.nl en op de Facebookpagina.

advertentie
advertentie