Afbeelding
Sonja Bron
column

Wat staat daar nou?! Met je slappe tieten

29 januari 2021 om 16:19 Column

Soms zeggen mensen iets heel anders dan ze bedoelen of ze bedoelen iets heel anders dan ze zeggen. Dat maakt het voeren van een goed gesprek lastig. Zeker op social media. Verwarring alom; en dat op een plek waar een flinke discussie niet uit de weg wordt gegaan. In deze tweewekelijkse column neemt Mirjam de Swart de meest opvallende berichten en reacties op de social media onder de loep en denkt er het hare van.

Ik lees de tweet nog eens. En nog eens. Maar het staat er echt. ‘Met je slappe tieten’. In het dagelijks leven wordt een gesprek zelden op deze manier afgesloten. Althans, niet de gesprekken die ik voer. Maar misschien ben ik daar heel saai in, dat zou natuurlijk zomaar kunnen. Op twitter kan het gewoon; je gesprek afsluiten met de woorden: met je slappe tieten.

Overigens was het niet deze opvallende uitsmijter die mijn aandacht trok. Als geboren en getogen Gorcumse sloeg ik vooral aan op het zien van de naam Gorinchem in de tweet. Gorinchem, mijn stadje! En dan vooral in combinatie met de beschuldigingen die richting de Gorcumse jeugd werden geuit door de schrijver van de tweet.

De man reageert op een tweet over de avondklok. De tweet verwijst naar een column van een Haagse wijkagent in De Volkskrant. De wijkagent schrijft daarin dat ze vreest dat de jeugd zich niet aan de avondklok zal houden en de benen neemt zodra ze de politie ziet. De schrijver van de ‘tietentweet’ reageert als volgt: ,,Welke jeugd? O.a. die uit de Schilderswijk, Kanaleneiland, Gorinchem, Gouda, Amsterdam-Zuidoost en/of Rotterdam-Zuid? Nou, die blijven gewoon staan, hoor. Die hebben een coño aan jullie. En gelijk hebben zij. Met je slappe tieten.”

Hoezo Gorinchem, denk ik meteen. Staat de Gorcumse jeugd er werkelijk zo slecht op dat ze in één adem worden genoemd met de jeugd uit de Haagse Schilderswijk, het Amsterdamse Zuidoost of Kanaleneiland in Utrecht? Zijn onze jongens en meiden te vergelijken met die verveelde pubers die de boel afbreken in de Schilderswijk of de Amsterdamse jongeren die zich laten verleiden door het snelle geld en zich inlaten met drugsbendes? Lijken de Gorcumse jongeren écht op die jongeren uit Kanaleneiland die van straatintimidatie een expertise hebben gemaakt? Ik vraag het me af. Maar misschien houd ik te veel van mijn stadje om dat in te zien?

De schrijver van de tweet is in ieder geval overtuigd van zijn gelijk. Om zijn woorden nog eens extra kracht bij te zetten, begint hij prompt ook nog met buitenlandse termen te smijten. ‘Die hebben een coño aan jullie.’ De letterlijke vertaling van het Spaanse woord coño is vagina. Maar het woord hoor je tegenwoordig ook veel in de Nederlandse straten. En dan waarschijnlijk vooral in die wijken waar de twitteraar al eerder aan refereerde in zijn tweet. Laten we het er maar op houden dat het weinig goeds te betekenen heeft. De Gorcumse politie is dus gewaarschuwd; de Gorcumse jeugd is blijkbaar beslist niet voor de poes.

Met je slappe tieten!

Mirjam de Swart

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie