Afbeelding
Janus Visser/BDU

Beatrixziekenhuis weert nu ook begeleiders

8 april 2020 om 08:28 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Wie naar het ziekenhuis moet voor een afspraak, moet vanaf nu alleen komen. Tot gisteren was het nog toegestaan een begeleider mee te nemen.

Begeleiders mogen vanaf dinsdag 7 april niet meer mee met patiënten in het Beatrixziekenhuis. Ook mogen zij niet meer plaatsnemen in de centrale hal van het ziekenhuis. ,,We hebben deze keuze gemaakt om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. De arts bepaalt of het noodzakelijk is dat een begeleider meekomt met een patiënt. Wanneer de arts dit noodzakelijk vindt, wordt de patiënt hier van tevoren over gebeld. Als de patiënt niet is gebeld, dan mag de begeleider niet mee het ziekenhuis in. Het is de bedoeling dat de begeleider buiten het ziekenhuis op de patiënt wacht", aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. 

Eerder besloot het ziekenhuis ook al dat patiënten in het ziekenhuis geen bezoek meer mogen ontvangen. Deze maatregel ging in op vrijdag 27 maart en geldt nog steeds. Het ziekenhuis beseft dat het een ingrijpende maatregel is voor patiënten en hun naasten, maar zegt dat het een noodzakelijke stap is om nog meer de veiligheid te bieden aan onze patiënten en medewerkers.

advertentie
advertentie