Afbeelding
BDUmedia
rectificatie

Huurders worden ontzien door gemeente en Poort6

24 april 2020 om 10:19 Corona

Vorige week heeft in deze krant een artikel gestaan waarin in een de eerste regel een fout was geslopen. Hieronder het juiste artikel:

GORINCHEM Sportverenigingen krijgen voor de maanden maart, april en mei uitstel voor het betalen van de huur voor gemeentelijk vastgoed. Voor huurders met betalingsachterstand bij Poort 6 wordt maatwerk geboden. Dat schrijft burgemeester Melissant in een brief aan de gemeenteraad.

In juni wordt bekeken of aanvullende maatregelen nodig zijn voor de sportverenigingen. Indien de gemeente aanvullende maatregelen neemt, dan wordt hierover allereerst gesproken met de gemeenteraad. Het opschorten van de huur voor sportverenigingen is één van de maatregelen die de gemeente neemt om verenigingen tegemoet te komen. Eerder liet ze al weten dat gemaakte onkosten voor activiteiten die zijn afgelast niet terug betaald moeten worden, het gaat daarbij om activiteiten waar subsidie voor is verleend.

Ook huurders van Poort6 die problemen hebben met het betalen van de huur kunnen rekenen op maatwerk bij de woningcorporatie, zo schrijft de burgemeester aan de raad. De verhuur van woningen gaat gewoon door, ook al is het kantoor van Poort6 alleen open voor noodgevallen. Kwetsbare huurders van Poort6 worden extra gebeld door huismeesters en wijkbeheerders. De burgemeester schrijft niets over het voorkomen van huisuitzettingen. Raadslid Ilhan Tekir had eerder aan het college gevraagd dit bij Poort6 aan te kaarten om huisuitzettingen te voorkomen.

advertentie
advertentie