Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: Flinke daling aantal overleden personen

30 april 2020 om 14:23 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM Vandaag zijn aanzienlijk minder personen als overleden gemeld dan gisteren, toen het cijfer door uitgestelde meldingen uit het weekend weer relatief hoog was. Het RIVM registreerde 84 overledenen tegenover 145 een etmaal eerder.

Verder zijn ook 84 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, iets meer dan de dag ervoor (76). Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van voorgaande dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 39.316 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Daarvan werden er vandaag 514 gemeld.

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Het aantal nieuwe meldingen per dag van in het ziekenhuis opgenomen patiënten vertoont nog steeds een dalende lijn. Hetzelfde geldt voor het aantal gemelde overleden patiënten.

 

COVID-19 EN ZORGMEDEWERKERS Het RIVM heeft uitgezocht hoeveel van de gemelde COVID-19 patiënten werkzaam zijn in de zorg. Tot en met 30 april 10.00 uur zijn 13.884 zorgmedewerkers in de leeftijden 18 tot en met 69 jaar met COVID-19 gemeld. Dit betreft zorgmedewerkers binnen en buiten het ziekenhuis.

advertentie
advertentie