Afbeelding
Bibliotheek Aanzet

Lange rijen voor bibliotheek

13 mei 2020 om 09:40 Corona Dossier coronavirus

GORINCHEM De bibliotheek in Gorinchem opende maandag na weken haar deuren weer voor het publiek. En dat zorgde voor flinke rijen wachtende mensen die stonden te popelen om naar binnen te kunnen, vertelt rayonmanager Wietske Bénard. ,,We hadden geen idee of het druk zou worden, maar zoals je kan zien zijn we echt gemist de afgelopen weken.”

Anke Kesselaar, directeur-bestuurder van de Bibliotheek Aanzet, vindt het ,,geweldig" dat de bibliotheken hun deuren vanaf maandag 11 mei weer mogen openen. ,,Nadat vorige week bekend werd dat we open mogen, is er heel hard gewerkt om zoveel mogelijk vestigingen op een veilige manier te kunnen openen voor bezoekers." Deze week gaan er 1 vestigingen, waaronder die in Gorinchem, van de Bibliotheek Aanzet open. ,,We hopen dat aantal snel uit te kunnen breiden", aldus Kesselaar. Op https://www.debibliotheekaanzet.nl/maatregelen-corona staat alle informatie voor wie een bezoek aan de bibliotheek wil brengen.

De bibliotheek is alleen geopend voor het lenen en terugbrengen van boeken en tijdschriften. De publiekspc’s, print- en kopieermachines, leestafels, studieplekken en toiletten zijn niet in gebruik. Ook zijn er nog geen activiteiten in de bibliotheek. Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen, zijn verschillende maatregelen genomen, vergelijkbaar als in de supermarkt. Leden worden verzocht vóór het bezoek eerst de veiligheidsmaatregelen op de website te lezen. Per vestiging is een maximum aantal bezoekers vastgesteld.

Het online aanbod van de bibliotheek is uiteraard ook nog steeds beschikbaar. Via de website is de Virtuele vestiging altijd geopend voor e-books, luisterboeken en de Kennisbank en in de agenda staan allerlei online activiteiten.en.”

advertentie
advertentie