Afbeelding
Christiaan de Groot

Lead Healthcare opent COVID Sneltest Straat in Gorinchem

1 november 2020 om 09:52 Corona

GORINCHEM Na de succesvolle start van de COVID Sneltest Straat in Baarn, Naarden, Almere, Utrecht, Eindhoven, Aalsmeer, Arnhem, Groningen en Rijswijk, opent zorgbedrijf Lead Healthcare op dinsdag 3 november in Gorinchem. Woensdag 4 november volgen Rotterdam, Enschede en Geersdijk.

Er wordt bij het testen gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) geadviseerde sneltest van Abbott of Roche. De uitslag is er al binnen een kwartier en je moet vooraf reserveren.

Later in de week volgen Breda, regio Limburg en regio Zwolle. Daarna heeft Lead Healthcare met haar snelteststraten netwerk landelijke dekking.

BINNEN 15 MINUTEN RESULTAAT Het is voor iedereen eenvoudig. Online reserveren via de website www.covidsnelteststraat.nl, je kiest een locatie, datum en tijdslot. Het mooie is dat de testresultaten altijd binnen 15 minuten na afname worden gedeeld met de geteste persoon. Dit scheelt enorm veel onnodige stress.

ONZEKERHEID VOORKOMEN De reguliere teststraten worden op dit moment overspoeld en het is vaak lang wachten op de uitslag. Dit brengt bij mensen met klachten en hun naasten stress en onzekerheid. Hele huishoudens moeten vaak onnodig in quarantaine, met alle gevolgen van dien.

Er wordt gebruik gemaakt van de door het OMT geadviseerde sneltest van het merk Abbott of Roche. De test met neusswap wordt afgenomen door een getrainde zorgprofessional en het testresultaat is al binnen 15 minuten beschikbaar.

Positieve testresultaten worden doorgegeven aan de GGD ten behoeve van het Bron en Contact Onderzoek. Lead Healthcare heeft een Corona Expert Team, bestaande uit bij hun werkzame artsen en apothekers. Zij zijn medisch en farmaceutisch inhoudelijk verantwoordelijk.

De COVID Sneltest Straat biedt reizigers die negatief testen een reisdocument waarop staat dat zij negatief getest zijn op COVID19.

SNEL ZEKERHEID VOOR BEDRIJVEN Ook bedrijven hebben te kampen met de gevolgen van overspoelde teststraten en het lange wachten op een testuitslag. Werknemers kunnen zich laten testen in de COVID Sneltest Straat of een getrainde zorgprofessional van COVID Sneltest Service test op een locatie van het bedrijf. Lead Healthcare kan ook semi-permanente snelteststraten organiseren op de werklocatie van haar klanten. Deze dienstverlening staat beschreven op: www.covidsneltest-service.nl. Bedrijven krijgen snel zekerheid voor hun werknemers en het bedrijfsproces.

Met de COVID Sneltest Straat en de COVID Sneltest Service biedt Lead Healthcare bedrijven, scholen, zorginstellingen en particulieren de mogelijkheid om snel getest te kunnen worden.

Jan Kluytmans, hoogleraar en hoofd medische microbiologie in het Amphia Ziekenhuis noemt - in een interview met de NOS - de resultaten van de proeven met de sneltesten zeer overtuigend. ,,Ik had niet durven hopen dat het zo goed zou werken."

Afbeelding
advertentie
advertentie