Jopie, de beroemdste poes van Hoog-Dalem in zijn kattenhuisje
Jopie, de beroemdste poes van Hoog-Dalem in zijn kattenhuisje Bert Gorlee

Kerstboodschap van Jopie, de beroemdste poes van Hoog-Dalem

18 december 2021 om 16:02 Corona

GORINCHEM  Jopie is de poes die de toegang bewaakt tot het meest oostelijke wijkje van Hoog-Dalem. Haar wachthuisje is al een paar keer vernield, en dat heb je al eerder in deze krant kunnen lezen. Maar aan haar laatste huisje is misschien geen vernielplezier meer te beleven. Het staat er alweer een hele tijd, dus ze mag niet klagen. Deze keer heeft Jopie een speciale kerstboodschap.

,,Heel wat wijkbewoners komen regelmatig een ‘praatje’ maken, dus ben ik goed op de hoogte van alles wat er in Gorinchem gebeurt, en daar hoef ik dus zelf niet eens de krant voor te lezen. Wat nu volgt hoorde ik deze week, en zelfs ik werd er boos van, terwijl ik zelf zo’n prik helemaal niet nodig heb! Natuurlijk heb je gehoord, gelezen of gezien op de TV dat de minister met die circusschoenen heeft beloofd dat iedereen boven de zestig in Nederland voor het eind van dit jaar een boosterprik kan halen. De buurtgenoot die mij dit vertelde is de zeventig al gepasseerd, en zijn partner, die een soort mantelzorger is, wordt dat heel binnenkort. Ze hebben met smart zitten wachten op een uitnodiging die ze per post zou krijgen, maar die is niet gekomen. Bellen voor een afspraak (0800 7070) lukte niet, want je krijgt te horen dat het te druk is. 

Dus moet je via een website ‘online’ een afspraak proberen te maken. Ik zou niet weten hoe dat moet, want ik ben maar een simpele poes, maar heel veel mensen boven de zestig weten dat dus ook niet. Ben je erg handig met websites (en mijn ‘zegsman’- een oud ICT-er – is dat), dan krijg je bij het intoetsen van je postcode (Hoog-Dalem is 4208) een paar rare voorstellen gepresenteerd: ergens half januari in Zaltbommel of Culemborg, en ja, waarachtig, eind december, in Breda! Terwijl er op loopafstand van Hoog-Dalem, aan de Einsteinstraat, een soort Efteling voor de GGD is gebouwd, dag en nacht fel verlicht met grote schijnwerpers. 

Je ziet er maar zelden mensen, want het is maar drie dagen per week open! Een week lang heeft mijn zegsman geprobeerd er een betere afspraak uit te krijgen, maar steeds dit soort onlogische voorstellen. Mijn advies – als ‘domme’ poes – zou zijn: de Efteling aan de Einsteinstraat de hele week open, niet op afspraak, aantonen dat je in Gorinchem woont, Corona-check-app laten zien, prik, weg. Je bent al twee keer geprikt, dus wat kan er misgaan? Met een beetje mazzel is heel Gorinchem dan nog vóór de kerst geboosterd. Heeft Hugo tóch nog zijn belofte waargemaakt, al is het dan alleen maar voor de Blieken!”

advertentie
advertentie