My little Marker op de Langendijk werd vorige week de koopwaar buiten uitgestald. BOA's lieten weten dat dat niet is toegestaan
My little Marker op de Langendijk werd vorige week de koopwaar buiten uitgestald. BOA's lieten weten dat dat niet is toegestaan Hannie Visser-Kieboom

Van Mourik wil weten of uitstalling koopwaar Langendijk tot ongeregeldheden leidde

Corona

GORINCHEM Raadslid Hans van Mourik wil van het college weten of de uitstalling van koopwaar bij winkels op de Langendijk heeft geleid tot ongeregeldheden. Hij maakt de vergelijking met de markt die wel mag blijven draaien, terwijl niet essentiele winkels vanwege de corona maatregelen zijn gesloten. 

,,We zien ook een ongelijkheid ontstaan voor ondernemers in Gorinchem. We zien dat markten kunnen blijven draaien en we zien grote groepen vertrekken richting België en Duitsland. De ondernemers van Gorinchem moeten na het stoppen van landelijke ondersteuningsmaatregelen het dus maar uitzoeken en proberen er van te maken", zo schrijft Van Mourik aan het college. Hij stelt dat in de meeste gevallen uitstallingen bij winkels niet leiden tot opstootjes. 

BOA's traden recent handhavend op bij uitstallingen op de Langendijk. Indien geen sprake is van opstootjes wil Van Mourik meer ruimte bieden aan ondernemers. ,,Zouden wij de aanpak in Gorinchem voor ondernemers niet gezamenlijk met raad en college aan moeten pakken? .Zou de lijn met Covid die ingezet is in Gorinchem niet transparanter moeten zijn op beleidsgebied en op handhaving? zo wil Van Mourik weten van het college. 

advertentie