Een aantal van de dieren die bij hert Gorcumse Dierenasiel terechtgekomen zijn.
Een aantal van de dieren die bij hert Gorcumse Dierenasiel terechtgekomen zijn. Gorcumse Dierenasiel
Met video’s

Noodkreet Gorcumse Dierenasiel over zomerdierenleed

8 augustus 2022 om 13:17 Dieren

GORINCHEM ,,Het ene na het andere kitten brengen ze binnen de een is er nog erger aan toe als de andere.” Het Gorcumse Dierenasiel komt met een noodkreet over zomerdierenleed.

,,Al wekenlang komt de een na de ander binnen. Dag en nacht vinden de dierenambulances hun weg naar het Gorcumse Dierenasiel. Ze brengen de doodsbange moederpoes met haar kittens van amper 5 dagen oud. Gevonden door een wandelaar met een hond. En ze is niet de enige moederpoes. Verder werden twee in de polder gevonden konijnen binnengebracht, die vol zaten met vliegen.”

De dieren werden allemaal gevonden in de buitengebieden van Werkendam, Hank, Woudrichem, Vuren, Noordeloos, Hoornaar, Hardinxveld en Gorinchem. ,,Bewust daar achtergelaten”, volgens het dierenasiel. ,,Bijvoorbeeld Henkie, het dove kitten uit de Biesbosch, de twee broertjes die achtergelaten zijn bij een motel en twee dagen na elkaar gevonden zijn. Wat waren ze blij elkaar weer te zien!”

Verder krijgt het asiel veel dieren van mensen die via internet dieren hebben aangeschaft en waarvan na een paar dagen blijkt dat het niet het dier is wat ze verwacht hadden. ,,De vorige eigenaar wil het dier niet terugnemen dus wordt ook voor de dieren van deze eigenaren een brengafspraak gemaakt.”

,,De tamme rat die achtergelaten is in een leegstaande woning heeft ook hier zijn plekje gekregen”, vervolgen de mensen van het asiel de opsomming. ,,En enkele dagen geleden bracht de ambulance Duppie binnen. Een kitten gevonden op haar laatste reserves. Na 2 dagen infuus, warmte en speciaal voer is ze al verbeterd en laat zien hoe dankbaar ze is en ze laat ook zien dat ze nog niet alle vertrouwen kwijt is in de mens.”

,,Wilt u al deze dieren helpen. Meldt u dan aan om in de week van 29 augustus t/m 3 september bij u in de buurt te collecteren. Een paar straten 1 à 2 avonden. Dat kunnen de dieren hard gebruiken.

Voor aanmelden: Dierenasiel Gorinchem, Haarweg 1. Tussen 09.00 en 13.00 – 15.00 en 18.00 uur te bereiken via 0183-624275.

De twee broertjes die achtergelaten zijn bij een motel en twee dagen na elkaar gevonden zijn.

 ,,Enkele dagen geleden bracht de ambulance Duppie binnen. Een kitten gevonden op haar laatste reserves. Na 2 dagen infuus, warmte en speciaal voer is ze al verbeterd en laat zien hoe dankbaar ze is en ze laat ook zien dat ze nog niet alle vertrouwen kwijt is in de mens.”

Deel dit artikel via:
advertentie