Lisanne Addink toont een deel van het assortiment van Coffee Based
Lisanne Addink toont een deel van het assortiment van Coffee Based Peter den Ouden

Coffee Based uit Gorinchem transformeert koffieafval - koffie drinken uit een beker van koffieboonvliesjes

20 februari 2024 om 10:06 Duurzaamheid

GORICHEM Lisanne en Remco Addink van Coffee Based stonden al aan de basis van de Arabica Cup. Een koffiebeker gemaakt van koffiedik. De Arabica Cup ruikt zelfs nog een beetje naar koffie. Dat is bij de nieuwe Cafea Cup niet het geval. Deze volledig plantaardige, gerecyclede beker is vervaardigd met vliesjes die vrijkomen bij het branden van koffiebonen. Een unicum.

Lisanne zit vol energie. Ze heeft donderdag de nieuwe Cafea Cup officieel gelanceerd en weet nu al dat ze de eerste 25.000 bekers naar Frankrijk mag exporteren. Ze wist weliswaar dat ze met een prachtig product de markt op ging, maar durfde nog niet te dromen van het directe succes.

Coffee Based is een innovatieve onderneming die zich onderscheidt door het transformeren van koffiedik en koffievliesjes in stijlvolle producten. Door de unieke aanpak van dit bedrijf komen geavanceerde technologie en verfijnd design samen.

Lisanne: ,,We hebben veel aandacht aan de uitvoering en het design geschonken. De Cafea Cup heeft een ronde bodem, dan kan de koffie lekker rollen en komt het aroma goed vrij. Er blijft geen water op de onderkant staan als de afwasmachine klaar is en hij heeft makkelijke ‘ribben’ om hem goed vast te houden zonder je handen te branden. De bij te leveren deksel heeft een lange opstaande rand, zodat je je lippen niet brandt.”

Zowel de Arabica Cup als de Cafea Cup worden in 200 ml en 340 ml uitgevoerd. 200 ml is de maat die bij de meeste koffieautomaten wordt gebruikt. De grotere variant is fijn voor bijvoorbeeld een Latte Macchiato of een kop thee, want de Cafea cup is zeer geschikt voor thee.

DE CIRKEL ROND 

GorkumNext, het platform voor inspiratie en ondersteuning voor startende, groeiende en gevestigde ondernemers in Gorinchem, toont zich ook blij verrast met deze innovatie. ,,Ze maken de cirkel rond, in vele opzichten. Van restproduct naar mooie en nieuwe toepassingen zoals notitieboeken, plantenpotten of koffiekopjes. Alleen met een gepassioneerd team is het mogelijk om voortdurend te blijven pionieren en verandering te creëren. Ieder teamlid heeft zijn specifieke rol in het bereiken van de missie. En dat gebeurt gewoon hier in Gorinchem.’’

Lisanne heeft haar agenda voorlopig in het teken van de uitrol van de Cafea Cup gezet en geniet van de aandacht die de Coffee Based producten krijgen door deze nieuwe product lancering.

Coffee Based, Krinkelwinkel 23, Gorinchem. Telefoon 085-0608570 of www.coffeebased.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie