Green Friday in het Natuurcentrum
Green Friday in het Natuurcentrum Natuurcentrum

Green Friday met boordevol programma in Natuurcentrum Gorinchem

20 november 2022 om 09:35 Duurzaamheid

GORINCHEM In het Natuurcentrum Gorinchem in het Van Andelpark wordt vrijdagmiddag 25 november Green Friday gevierd met allerlei groene activiteiten.

In plaats van winkelen op Black Friday, kun je die dag de natuur in gaan en genieten van een mooie wandeling, genieten van de vogels in je tuin of op je balkon, knutselen met natuurlijke materialen. Geen inspiratie? Kom dan die middag naar het Natuurcentrum om de natuur op verschillende manieren een handje te helpen. 

Er is die dag een geefkast in samenwerking met de Geefwinkel; wellicht zit er iets voor jou bij, je mag het gratis meenemen. Iets inleveren mag uiteraard ook.

Je kunt ook tussen 16.00–18.00 uur plaatsnemen aan de upcycle knutseltafel en robotjes, vreemde vogelbeesten of kerstversiering maken van oud keukenmateriaal. Het repaircafé is die middag aanwezig om informatie te geven over het repareren van kapotte spullen. En vanaf 17.00 uur kan iedereen kleding komen ruilen. 

De horecamedewerkers zorgen die middag voor lekkere hapjes en drankjes van overtollige ingrediënten om zo voedselverspilling tegen te gaan.

DOCUMENTAIRE

’s Avonds wordt de documentaire Food Forest vertoond in de Torenzaal. Op initiatief van De Punt in Arkel neemt het Natuurcentrum deel aan Film-Food-Fest van het Voedsel Anders netwerk. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang film 20.00 uur. Entree: € 5,00. Opgeven via info@ncgorcum.nl

In november en december 2022 faciliteert Voedsel Anders NL de tweede editie van dit filmfestival en wil iedereen inspireren over voedselsystemen op een fijne en hoopvolle manier met tal van mooie voorbeelden over hoe het anders kan. Na de documentaire is er een nagesprek en een presentatie door Wilma Abspoel van De Punt over Boomgaard Onderweg. Een boomgaard op de grens van Gorinchem en Arkel, die door vrijwilligers omgevormd wordt van traditionele productieboomgaard tot voedselbos.

In het nagesprek worden de mogelijkheden voor een biologische groentekwekerij/ herenboerderij in onze regio verkend.

Meer informatie over Film Food Fest is te vinden op www.voedselanders.nl. Of: www.dePuntArkel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie