De gymzaal aan de Johan van Egmondstraat
De gymzaal aan de Johan van Egmondstraat Google Streetview

Gymzaal Johan van Egmond wordt opgeknapt

2 december 2022 om 11:20 Duurzaamheid

GORINCHEM De gymzaal Johan van Egmond wordt in de zomer van 2023 voor drie ton gerenoveerd. Zo krijgt de zaal een nieuwe sportvloer, een nieuwe ring- en touwinrichting en een innovatieve sport- en spelinrichting. Tevens worden de kleedkamers en de douches opgeknapt. Tevens worden duurzaamheidsmaatregelen genomen tijdens de renovatie.

De duurzaamheidsmaatregelen bestaan uit vloerverwarming, zonnepanelen, een warmtepomp en de isolatie van vloer, muren en het dak. Het energielabel van de gymzaal verbetert daarmee van G naar A+++++, waarmee de gymzaal energieneutraal wordt. De renovatie en de verduurzaming worden gezamenlijk opgepakt om zo werk met werk te maken. Ook ondervinden de gebruikers van de gymzaal zo slechts eenmaal overlast van de werkzaamheden.

GEEN SUBSIDIE Voor de verduurzaming van de gymzaal werd een beroep gedaan op de subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed. Deze landelijke regeling bleek echter op de eerste dag (3 oktober) al overschreven. Het budget was 150 miljoen, terwijl voor 258 miljoen werd aangevraagd. Mocht de regeling worden heropend, dan dient de gemeente Gorinchem opnieuw een aanvraag in. Voor de kosten van de renovatie van de gymzaal is 300.000 euro gereserveerd. Voor de verduurzaming van het pand wordt een beroep gedaan op de reserve duurzaamheid van de gemeente, in de reserve is 200.000 euro per project beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie