De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Gorinchem en Molenlanden
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Gorinchem en Molenlanden Gemeente Gorinchem

Waar blijft het waterstoftankstation in Gorinchem?

23 februari 2023 om 14:37 Duurzaamheid Duurzaam Gorinchem

GORINCHEM Gorcum Actief, Stadsbelang en CU?SGP willen van het college weten waar het waterstof tankstation in Gorinchem blijft. Op 7 november 2019 nam de raad een motie aan over het waterstof tankstation, in juli 2020 werd zelfs een samenwerkingsovereenkomst getekend samen met de gemeente Molenlanden voor de bouw van het station aan de Wolpherensedijk. 

De toepassing voor de transportsector is kansrijk en al beproefd. Maar ook de toepassing voor personenauto’s zal stijgen. In 2020 werd in de regio een samenwerkingsovereenkomst getekend om tot een tankstation voor waterstof te komen. Ambitie was deze in 2022 te openen bij het benzinestation aan deWolpherensedijk te Gorinchem. Maar tot op heden is het station nog niet open, de drie partijen willen nu weten waarom niet. Ze willen verder weten wat de status is van de samenwerkingsovereenkomst uit 2020.

Tevens vragen de partijen zich af welke rol de gemeente Gorinchem voor zich ziet om te komen tot een waterstof tankstation en wanneer deze dan wel geopend kan worden. Bij de plannen voor het waterstof tankstation werd geopperd dat de groene waterstof in de eigen regio kon worden geproduceerd door de koppeling met de windmolens op Avelingen. Nu de raad daar een stokje voor heeft gestoken is de vraag van de partijen of dat nog een realistisch scenario is.

advertentie
advertentie