Tot elektronisch afval behoren kapotte of oude apparaten waar een batterij in zit of een snoer aan hangt.
Tot elektronisch afval behoren kapotte of oude apparaten waar een batterij in zit of een snoer aan hangt. Waardlanden

Basisschoolleerlingen zamelen klein elektronisch afval in tijdens de E-waste Race

17 maart 2023 om 09:34 Duurzaamheid

GORINCHEM Tien basisscholen uit de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Vijfheerenlanden doen van 20 maart tot en met 13 april 2023 mee aan de E-waste Race. Een wedstrijd waarbij leerlingen in vier weken zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen, dat hergebruikt of gerecycled kan worden. Wethouder Mark de Boer gaf woensdag 15 maart het startsein van de E-Waste Race op Daltonschool de Poorter in Gorinchem. In Gorinchem doet ook CBS Samen Onderweg mee aan het project. 

Iedereen kan helpen bij deze race. Wie in de buurt woont van deze deelnemende scholen kan tussen 20 maart en 13 april gemakkelijk en gratis klein elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet men door het elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl

Tot elektronisch afval behoren kapotte of oude apparaten waar een batterij in zit of een snoer aan hangt. Denk hierbij aan een oude mobiele telefoon, toetsenbord, kapotte waterkoker, maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.  Wie klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en hierdoor zijn ook minder nieuwe grondstoffen nodig. 

De E-waste Race maakt het iedereen gemakkelijk doordat leerlingen het afval thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde E-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

STRIJD TUSSEN TIEN BASISSCHOLEN

De twee scholen in Gorinchem strijden tegen acht andere scholen. In de gemeente Hardinxveld-Giessendam doen Rehobothschool, De Driemaster (locatie Tonneband) en IKC Merwede mee. In Molenlanden maken De School met de Bijbel en CBS Eben-Haëzer in Groot Ammers zich op voor de strijd en in Vijfheerenlanden doen De Vlindertuin, Hobbitstee en CBS Klim Op dat.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie