De kajakkers ruimden op vanaf het water
De kajakkers ruimden op vanaf het water Schoon Gorinchem

Rijke oogst Schoon Gorinchem tijdens Opschoondag: van ‘smulzakken’ tot slipje

20 maart 2023 om 10:25 Duurzaamheid

GORINCHEM Vanaf de wal en vanaf het water zijn de Lingehaven en het Kanaal van Steenenhoek weer opgeschoond. Burgerinitiatief Schoon Gorinchem heeft de Landelijke Opschoondag aangegrepen om met vrijwilligers deze gebieden te ontdoen van zwerfvuil. En het was weer een rijke oogst: flesjes, blikjes, ‘smulzakken’, plastic tasjes, boeien en voor de variatie deze keer condooms en een slipje.

De Gorcumse Roeivereniging was weer ‘gastheer’ en zorgde voor koffie, soep en brood. Het vuil dat zich in de rietkragen heeft opgehoopt is het best vanaf het water te verwijderen. Riveer leende hiervoor zijn kajaks uit en de vijf ‘vuilniskajaks’ hebben zakken vol troep opgevist. Het weer was de opruimers goed gezind en het was behalve een nuttige ook een heel gezellige ochtend.
Ook op ander plaatsen is Gorinchem opgeschoond. Vanuit de Buurtkamer is Stalkaarsen weer toonbaar gemaakt. Het Natuurcentrum pakte, met paard en wagen, het Gijs van Andelpark aan. De Rozenobel in de Haarwijk combineerde de schoonmaak met het evenement Proef de Lente. Schouting APV ruimde de stadwallen op, Rotary Gorinchem en Rotary Gorinchem-Merwede deden dat in de binnenstad. Groen Links tenslotte schoonde op rondom de Dalempoort.

Gorcumers die willen meehelpen om met Schoon Gorinchem onze stad schoon te houden, kunnen een mailtje sturen naar schoongorinchem@gmail.com. De activiteiten van Schoon Gorinchem zijn te volgen via www.facebook.com/schoongorinchem0183 of https://samengorinchem.nl/pagina/schoon-gorinchem

De kajakkers ruimden op vanaf het water
De gevonden boei is ‘s avonds beschilderd
De boer heeft alle ‘gedumpte’ zakken opgehaald
Schoonmaak in het riet
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie