De nieuwe kerk in Hoog Dalem heeft het grootste groene dak van Gorinchem
De nieuwe kerk in Hoog Dalem heeft het grootste groene dak van Gorinchem Hannie Visser-Kieboom

Kerk Oosterlicht in Gorinchem genomineerd voor Awards voor Duurzaamheid

23 oktober 2023 om 16:51 Duurzaamheid

GORINCHEM De nieuwe PKN kerk Oosterlicht in Gorinchem-Oost is genomineerd voor de Awards voor Duurzaamheid. De Plastic Soup Foundation reikt in januari 2024 de Awards voor Duurzaamheid uit op de Big Improvement Day. Stemmen uitbrengen op de kerk Oosterlicht kan nog tot 31 oktober. 

De kerk is genomineerd voor de Awards voor Duurzaamheid omdat de kerk nagenoeg energieneutraal is. Zo is het gebouw gasloos, heeft het een warmtepomp, dertig zonnepanelen en het grootste groene dak van Gorinchem. Het gebouw is verder voorzien van een CO2-gestuurd luchtbehandelingssysteem met warmte terugwinning en geïsoleerd volgens de hoogst geldende normen. Alle materialen kunnen opnieuw gebruikt worden. Kortom, een groen en duurzaam kerkgebouw met oog voor toekomstige generaties. Stemmen op de kerk kan via: https://www.awardsvoorduurzaamheid.nl/pkn-duurzaam...

Tijdens de Big Improvement Day op dinsdag 16 januari 2024 wordt de categorie BID Impact Award; Voorkomen/Preventie/Duurzame Alternatieven uitgereikt (de Vakjury Top 3 van deze categorie ontvangt daar voor een uitnodiging + de winnaars van de Publieksprijs). De andere categorieën worden een paar dagen later uitgereikt tijdens de Award Uitreiking van de Awards voor Duurzaamheid op maandag 22 januari 2024 in het FIGI Theater in Zeist. Ook daar voor ontvangen zowel de Vakjury Top 3 per categorie, als de winnaars van de Publieksprijzen een uitnodiging.

advertentie
advertentie