Frank Flint, eigenaar van Flintled, is gespecialiseerd in duurzame zakelijke verlichting.
Frank Flint, eigenaar van Flintled, is gespecialiseerd in duurzame zakelijke verlichting. Flintled

Duurzaam licht via FlintLed in Gorinchem - startup met veel knowhow

5 december 2023 om 15:55 Duurzaamheid

GORINCHEM FlintLed is een eigentijdse startup met veel knowhow als het om inventieve, duurzame verlichting gaat. Begin 2023 heeft eigenaar Frank Flint de knoop doorgehakt en is zijn zelfstandige onderneming gestart. FlintLed is gespecialiseerd in advies, aanleg en het verzorgen van complete lichtplannen voor het bedrijfsleven.

Frank Flint neemt de tijd en vertelt graag met plezier over zijn werkzaamheden. FlintLed is onafhankelijk en adviseert bij renovatie en nieuwbouw als het gaat om het leveren van hoogwaardige ledverlichting. Duurzaam en met oog op de toekomst. Daarnaast adviseert FlintLed bij het opleveren van turn-key projecten. Dit vanzelfsprekend in samenwerking met externe montageploegen. Daarnaast verzorgt FlintLed professionele lichtmetingen.

GESPECIALISEERDE AANPAK

Frank: ,,Op de werkvloer merk ik wel dat veel bedrijven zich nog niet bewust zijn van de voordelen die het vervangen van huidige verlichting door ledverlichting met zich meebrengt. Retail, warehouses, zorg, kantoren, de bouw en de rest van het bedrijfsleven, alles verdient een gespecialiseerde aanpak. Door mijn affiniteit en opleiding weet ik wat de aandachtspunten zijn. Mijn ervaring door de jaren heen brengt veel voordeel met zich mee. Problemen zijn er niet, alleen mogelijkheden.’’

FlintLed biedt service op maat en het motto van Frank is: ,,Ik doe het goed of ik doe het niet.’’ Het begint met het maken van een gedegen lichtplan, maar ook kan de onderneming een goede montageploeg inzetten of andere diensten uitvoeren. Frank valt in dat geval terug op zijn brede netwerk en kent de professionals.

,,Wie een goed plan laat ontwikkelen en de verlichting bijna letterlijk door laat meten, haalt de kosten om dit om te vormen naar een duurzaam geheel er binnen drie tot vier jaar uit. Ondernemingen zijn verplicht om aan allerlei eisen te voldoen zoals Energielabel C voor kantoren. Dat wordt steeds belangrijker en kan al verkregen worden door de huidige verlichting te vervangen voor LED.’’

BUITENVERLICHTING

Frank schetst dat tijdens diverse rondes op bedrijfs- en industrieterreinen de buitenverlichting alleen al toont dat er nog veel werk voor het oprapen ligt. De lantaarnpalen en andere buitenverlichting zijn vaak nog van een tijd dat er weinig aandacht was voor duurzame verlichting.

Frank: ,,Als een lichtplan eenmaal klaar is en de beslissing genomen dat goede verlichting alleen maar voordelen biedt, kan de inkoop beginnen. In tegenstelling tot enige tijd geleden zijn de levertijden behoorlijk aan het normaliseren en kan men over het algemeen binnen zes weken over nieuwe verlichting beschikken. Verduurzamen is ook goed voor de eigen portemonnee, daar kun je niet snel genoeg mee beginnen.’’

Naast dat een goed verlichtingsplan zichzelf terugbetaalt, zorgt het ook voor slimmere verlichting én meer sfeer. Werken in een adequaat verlichte omgeving is prettiger, overzichtelijker en werkt bij aan een gezonde en veilige werkplek.

Flintled BV, 06-13573037 of www.flintled.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie