Samen maakten de aanwezigen van de Bloempotsteeg, de Blijenhoek, de Kwekelstraat, de Passage en de Vijfzinnenstraat een schoon stukje binnenstad.
Samen maakten de aanwezigen van de Bloempotsteeg, de Blijenhoek, de Kwekelstraat, de Passage en de Vijfzinnenstraat een schoon stukje binnenstad. Harrie Woudstra

Allerlaatste Schone-winkelstraat-estafette Gorinchem

8 december 2023 om 08:01 Duurzaamheid

GORINCHEM Wethouder milieu Mark de Boer gaf met een sirene het startsignaal voor de allerlaatste Schone-winkelstraat-estafette. Medewerkers van Van Beuzekom Mode, Bike Totaal Van de Reijt en de Hema waren op 6 december de hekkensluiters van deze, een jaar durende, schoonmaakactie. Burgerinitiatief Schoon Gorinchem, winkeliersvereniging Hartje Gorkum en St. Gorinchem Citymarketing zijn hiervan de initiatiefnemers. 

Samen maakten de aanwezigen van de Bloempotsteeg, de Blijenhoek, de Kwekelstraat, de Passage en de Vijfzinnenstraat een schoon stukje binnenstad. Waardlanden was weer met een wagen aanwezig om het verzamelde vuil weg te halen en trakteerde als feestelijke afsluiting van de estafette op koffie met koek bij Bakker Bart. Daar sprak wethouder De Boer namens de gemeente zijn waardering uit voor het initiatief en feliciteerde hij Schoon Gorinchem met het winnen van een Award voor Duurzaamheid. Als blijk van waardering ontvingen alle aanwezigen uit zijn handen een milieuvriendelijke attentie. 

Dit jaar organiseerden de initiatiefnemers acht Schone-winkelstraat-estafettes, steeds op de eerste woensdag van de maand en steeds op een andere startplek in de binnenstad. Waardlanden was alle keren aanwezig om het verzamelde vuil weg te halen.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie