Wethouder Polatli en enkele ondernemers in actie.
Wethouder Polatli en enkele ondernemers in actie. Schoon Gorinchem

Tweede Schone winkelstraat estafette maakt de Gorinchemse binnenstad nog schoner

4 mei 2023 om 14:22 Economie

GORINCHEM Winkeliers van de Burgstraat en de Hoogstraat veegden woensdag hun straatje schoon tijdens de tweede Schone-winkelstraat-estafette. Zij maakten samen met de winkeliers van de Gasthuisstraat één lange schone winkelstraat. 

Wethouder Polatli, leefbaarheid & buitenruimte, liet een sirene loeien als startsignaal en hielp enthousiast mee het opschonen van de Hoogstraat. ,,Een goed initiatief dat bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de binnenstad. Het zou eigenlijk niet nodig moeten zijn. En nu ik zelf meedoe valt het me op hoeveel peuken er op straat liggen”, aldus Polatli. 

Burgerinitiatief Schoon Gorinchem, winkeliersvereniging Hartje Gorkum en Stichting Gorinchem Citymarketing zijn de initiatiefnemers van deze estafette. Elke maand komt er een nieuwe straat bij, tot alle winkelstraten van de binnenstad op de eerste woensdag van de maand worden opgefrist. Met een kopje koffie en een gevulde koek van Bakkerij Simons en Bakker Bart werd nog even gezellig nagepraat en tevreden teruggekeken op het resultaat.

Winkeliers in actie op de Hoogstraat
advertentie
advertentie