Locaties voor een brug over het Kanaal van Steenenhoek
Locaties voor een brug over het Kanaal van Steenenhoek Gemeente Gorinchem

Brug over Kanaal van Steenhoek nodig voor gebiedsontwikkeling Schelluinsestraat in Gorinchem

28 november 2023 om 08:58 Economie

GORINCHEM De gebiedsontwikkeling Schelluinsestraat wordt een zaak van lange adem. Het jaar 2041 is nu de stip op de horizon, tot die tijd wordt het puzzelen om zowel bedrijven als woningen in te passen. Een brug over het Kanaal van Stenenhoek is nodig voor een betere ontsluiting.  Donderdagavond werd de gemeenteraad bijgepraat over de planvorming.

In totaal 62 procent van het grondgebied aan de Schelluinsestraat is in  handen van projectonwikkelaar CTP, een van de grootste ontwikkelaars en beleggers van Europa in bedrijfsmatig vastgoed en genoteerd aan de Amsterdamse beurs.  In december 2022 ondertekende de gemeente Gorinchem een intentieovereenkomst met ontwikkelaar CTP. Het bedrijventerrein aan de Schelluinsestraat dateert uit de jaren zeventig en is deels verouderd, ook omdat het gebied veel laagbouw heeft. Ook zijn bedrijven uit hun jasje gegroeid, zoals Deli Home. Dat bedrijf verhuist mogelijk naar het nieuwe bedrijventerrein Groote Haar, waarvoor in 2026-2027 kavels worden uitgegeven. Pas na deze verhuizing kan gestart worden  met de uitvoering van de gebiedsontwikkeling. Door bijvoorbeeld meer hoogbouw toe te passen, komt meer ruimte voor bedrijven, maar ook voor woningen. Thans wordt gerekend met bouw van 850 woningen in het gebied. 

Na ondertekening van de intentieovereenkomst in december 2022 is onderzoek gedaan naar onder andere een brug over het Kanaal van Steenenhoek, een van de locaties is aansluiting op de rotonde aan het einde van de Wolpherensedijk bij de A27. Een brug is nodig voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein. Voor de gebiedsontwikkeling is een projectteam samengesteld dat bestaat uit mensen van de gemeente Gorinchem, maar ook van CTP. Volgens Tom Horstink van CTP is het redelijk uniek in Nederland dat vastgoedontwikkelaars op die manier samenwerken met de overheid.

Schelluinsestraat in 1975
Schelluinsestraat anno 2023
Schelluinsestraat in 2008
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie