Afbeelding
Boomgaard Onderweg

Bloesemfeest Boomgaard Onderweg Arkel

1 april 2024 om 10:31 Evenementen

ARKEL Wie Boomgaard Onderweg in Arkel op haar mooist wil beleven, is zaterdag 6 april van harte welkom tussen 10.30 en 12.30 uur. De vrijwilligers ontvangen de bezoekers met zelfgebakken cake en taart en er worden rondleidingen gegeven. De boomgaard heeft zichzelf versierd met feestelijke bloesem. 

Als het weer een beetje mee zit (niet te koud of te nat) kunnen vele bijen zich tegoed doen aan de nectarovervloed van de fruitbloesem. In de afgelopen maanden kwamen ze al af op de bloemen van de hazelaar en de gele kornoelje. Na de bloei van de fruitbomen zorgen de vele wilde bloemen ervoor dat er voor de insecten nog tot de winter voldoende te eten is.

MEER DIVERSITEIT

Mensen die ook vorig jaar in deze tijd de boomgaard een bezoekje brachten, zullen dit jaar kunnen zien hoe de soortenrijkdom jaarlijks toeneemt. Dit jaar zijn weer nieuwe bomen geplant: diverse soorten appels, kweeperen, pruimen en tamme kastanjes. Veel bomen en bessen worden door vrijwilligers zelf opgekweekt, onder meer door zelf te enten.

Ook is de begroeiing onder de bomen flink toegenomen. Naast veel kruidachtige gewassen als munt, daslook, hondsdraf en dovenetel zijn er ook tientallen bessen, frambozen en aardbeien bijgekomen.
Voor de routebeschrijving: Google ‘Boomgaard Onderweg’.
Voor meer informatie: https://www.depuntarkel.nl/agenda
De producten van de boomgaard zijn tijdens de openstelling op zaterdag verkrijgbaar in de blokhut. 

Afbeelding
advertentie
advertentie