Koningsdag op de Groenmarkt in 2022
Koningsdag op de Groenmarkt in 2022 GP-buro

Koningsdag in Gorinchem met kleedjesmarkten, fietsenoptocht en zeskamp

17 april 2024 om 16:04 Evenementen

GORINCHEM Zowel in de LIngewijk als in de binnenstad wordt op Koningsdag - zaterdag 27 april - een kleedjesmarkt gehouden. Bij Festiviteitenvereniging Dalem wordt een versierde fietsenoptocht en zeskamp gehouden. 

Zaterdag 27 april viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag. Ook in Gorinchem wordt Koningsdag gevierd op verschillende plaatsen in de stad. Bij Speeltuinvereniging de LIngewijk begint het feest om 13.00 uur.  Tot 19:00 uur is iedereen welkom in de speeltuin van de gezellige Lingewijk. Er is muziek, optredens, eten en drinken, springkussens, varen met bootjes, schminken en een kleedjesmarkt.

In de binnenstad begint het feest om 08.00 uur met een kleedjesmarkt en entertainment in de Gasthuisstraat, Hoogstraat, Arkelstraat, Langedijk. De Groenmarkt wordt omgetoverd tot het Maximaplein, daar staan kraampjes met activiteiten vanuit de hele wereld. Ook is er een kinderplein met springkussen, stoepkrijten en Oud-Hollandse spelletjes. Om 10.00 uur is de aubade bij de Grote Kerk. De kerktoren zelf kan die dag worden beklimmen om 10.00 en 10.30 uur. Op de podia in de Arkelstraat en Achter de kerk is van 11.00-18.00 uur livemuziek. Meer informatie op  Koningsdag Gorinchem

Festiviteitenvereniging Dalem viert feest in en rondom de oude Floris aan de Irenelaan in Dalem. Tussen 08.00-09.00 uur is de reveille en start de versierde fietsoptocht. Om 09.45 uur is de aubade op het GJS veld voor de feesttent. Aansluiten zijn er spelletjes voor kinderen tot en met groep acht. Voor groep 5 tot en met 8 wordt een mini-zeskamp gehouden en worden kinderen getrakteerd op pannenkoeken.. Van 14.00-17.00 uur is de zeskamp voor iedereen ouder dan de basisschoolleeftijd. Team van zes mensen kunnen zich aanmelden voor de (mini) zeskamp via secretaris@fvdalem.nl  Vanaf 20.30 uur treedt in de Elzenhof de band ‘Good Timez’ op.

advertentie
advertentie