De winnaar van 2017 en 2018: Geertje 567 van maatschap Van Dijk – de Bruin uit Giessenburg.
De winnaar van 2017 en 2018: Geertje 567 van maatschap Van Dijk – de Bruin uit Giessenburg. PR Fokveedag Boerenlandfeestt

107e Fokveedag Boerenlandfeest: van rundveekeuring tot streeklunch en van paardenshow tot kinderplein

29 september 2019 om 20:05 Evenementen Deel je nieuws

HOORNAAR – Hoornaar is zaterdag 5 oktober het middelpunt van de streek. Als de weersomstandigheden meewerken, worden er ongeveer 10.000 bezoekers verwacht op de 107e Fokveedag Boerenlandfeest. En dat zijn lang niet allemaal boeren. Ook burgers en buitenlui kunnen zich op Fokveedag Boerenlandfeest uitstekend verpozen.

De rundveekeuring (in 2017 en 2018 gewonnen door Geertje 567 van maatschap Van Dijk – de Bruin uit Giessenburg) mag dan nog altijd het hart van de Fokveedag vormen, de toevoeging Boerenlandfeest staat er niet voor niks. Er is véél meer te beleven dan het voorbrengen van koeien in de ring.

NK-veebeoordelen

Het nationaal kampioenschap veebeoordelen is ook één van de opvallende onderdelen van de 107e Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar. De organisatie is in handen van het Nationaal Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

Deels overdekt
Het evenemententerrein is in totaal bijna zeven hectare groot, waarvan circa 6500 vierkante meter overdekt is. Eén van de trekpleisters is de warenmarkt, die met zo’n 150 kramen weer volledig is volgeboekt. Daarnaast staan er meer dan 100 standhouders, variërend van mechanisatiebedrijven tot makelaars en van verzekeringsmaatschappij tot voerleveranciers.

Pauzeprogramma
Wie Fokveedag Boerenlandfeest zegt, zegt in één adem ook: middagpauzeprogramma. Geen wonder, want spektakel is jaarlijks gegarandeerd. Ook in 2019 weer. Tussen 12.00 en 13.15 uur krijgt het publiek drie optredens voorgeschoteld. Een team van De Bonte Shetlander Hoeve uit Arkel zal een show verzorgen. Stalhouderij Fa Teun Reedijk en Stalhouderij Vijfheerenlanden uit Tienhoven verzorgen een show met boerenwagens uit vervlogen tijden. HBC Stal geeft in het pauzeprogramma een twintig minuten durende paardenshow. 

Streektent

Een aanrader voor 5 oktober is de Streeklunch. Koop je strippenkaart dan bij de voorverkoopadressen of bestel hem via: streektentfokveedag@gmail.com.

En wat is de Fokveedag zonder Fien & Teun? Om 11.00 uur verzorgen zij een optreden in de Streektent. Vervolgens sluiten zij af met een Meet & Greet.

Boerenkaas
De kazen worden vrijdag 4 oktober van 10:00 tot 12:00 uur gekeurd in Het Bruisend Hart in Hoornaar

Info

De 107e Fokveedag Boerenlandfeest wordt op zaterdag 5 oktober gehouden in Hoornaar en duurt van 09.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs bedraagt 10,00 euro (vanaf 13 jaar). Aan de kassa’s kan worden gepind!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie