Afbeelding
Mirjam de Swart

Dit jaar geen hippies langs de Merwede

17 april 2020 om 13:38 Evenementen

GORINCHEM De kogel is door de kerk. Dit jaar is er geen Hippiefestival Buiten de Waterpoort. Organisator Stichting Metec heeft gisteren besloten dat het festival dat van 3 tot en met 5 juli plaats had moeten vinden in Gorinchem niet doorgaat. 

Stichting Metec laat weten dat ze het besluit met pijn in hun hart hebben genomen. Het bestuur van stichting Metec kwam woensdagavond bij elkaar om te bespreken of het festival doorgang moest vinden. ,,Op het moment dat de coronacrisis uitbrak, hielden we al een slag om de arm. Logisch, want door de steeds strenger wordende maatregelen werd het minder en minder waarschijnlijk dat het Hippiefestival kon doorgaan.'' Het bestuur ziet zich gesterkt in zijn besluit door de beslissing die in België en Duitsland al is gevallen. Daar worden grote evenementen en festivals tot en met eind augustus verboden. ,,Het is te verwachten dat dit ook in Nederland gaat gebeuren", aldus het bestuur van Stichting Metec.

De stichting laat weten zich vanaf nu te concentreren op het Hippiefestival 2021 dat vanaf vrijdag 2 juli 2021 Buiten de Waterpoort plaats gaat vinden.

advertentie
advertentie