Kamal Basu, Mees van Wijngaarden en Alicia van den Berg zijn druk bezig met de voorbereidingen van een culinaire pop-upbeleving.
Kamal Basu, Mees van Wijngaarden en Alicia van den Berg zijn druk bezig met de voorbereidingen van een culinaire pop-upbeleving. Mirjam de Swart

Geheim pop-upevent in Gorinchem

29 september 2020 om 09:03 Evenementen

GORINCHEM Of ze een klein tipje van de sluier willen lichten? Misschien. Maar geheimzinnigheid is en blijft het belangrijkste ingrediënt van de culinaire pop-upbeleving die op zaterdag 10 oktober ergens op een geheime locatie in de Gorcumse binnenstad plaatsvindt.

door Mirjam de Swart

Alicia van den Berg en Kamal Basu zijn druk bezig met de voorbereidingen van het geheime evenement: Het Geheime Recept, dat zaterdag 10 oktober in de binnenstad van Gorinchem gaat plaatsvinden. Waar? Ze kunnen het niet vertellen. ,,Alleen de chef-kok is op de hoogte van de locatie”, lacht Alicia. ,,Want hij moet wel weten welke voorbereidingen er moeten worden gedaan”, vult Kamal aan. ,,De locatie is namelijk géén restaurant.”

Alicia en Kamal genieten van de geheimzinnigheid rond hun evenement. Maximaal 50 mensen kunnen op zaterdag 10 oktober, ergens in de binnenstad van Gorinchem, genieten van een exclusieve culinaire avond uit. ,,De gasten kunnen rekenen op een heel bijzondere culinaire beleving”, vertelt Kamal. Alicia: ,,Genieten van heerlijk eten met bijzondere ingrediënten op een relaxte en ongedwongen manier.”

EXCLUSIEF Hoewel de verkoop van de kaarten goed loopt, beseft het tweetal dat ze wel wat verwachten van hun gasten. ,,Je betaalt ergens voor, maar je weet eigenlijk helemaal niet waarvoor. Dat is natuurlijk best spannend”, begrijpt ook Kamal. ,,We willen er dan ook echt iets moois, iets exclusiefs van maken. Er is heerlijk eten, er is entertainment. Het gaat hier om een volledig verzorgde avond uit. Je zou het kunnen vergelijken met een dinershow, maar die term dekt de lading toch niet helemaal. Wij gaan voor exclusiviteit. Het wordt echt bijzonder. En uiteraard allemaal coronaproof. Zelfs nu de regels weer strenger worden, kan dit evenement nog doorgaan. Alleen een totale lockdown kan nog roet in het eten gooien.”

Het tweetal kwam op het idee door een vriend van hen, Mees van Wijngaarden. Hij vond dat er, ondanks corona, wel weer eens iets leuks in Gorinchem georganiseerd kon worden. Iets wat nooit eerder was gedaan. Kamal en Alicia gingen aan de slag met het idee en in no time was er een plan voor Het geheime recept, een culinaire pop-upbeleving. ,,In eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling om er een groot geheim van te maken, dat idee ontstond later pas,” vertelt Alicia.

VEILIG GEVOEL ,,We krijgen ook echt alleen maar heel enthousiaste reacties. Mensen vinden het leuk dat er iets wordt georganiseerd en de geheimzinnigheid geeft het wat extra’s. Je merkt ook dat mensen het fijn vinden dat het in de buurt is. Het voelt in deze tijden blijkbaar voor veel mensen toch veiliger om dicht bij huis te blijven,” aldus Alicia.

En dat beloofde tipje van de sluier? Alicia en Kamal kijken elkaar lachend aan. ,,Nou vooruit dan”, bijt Kamal het spits af. ,,De chef-kok is geen onbekende in Gorinchem. Hij heeft hier ooit een restaurant gehad en veel van zijn protegées koken inmiddels zelf ook op een hoog niveau.”

Voor meer informatie en tickets: www.hetgeheimerecept.nl

advertentie
advertentie