Fortes Festival wordt verplaatst naar september

Evenementen Deel je nieuws

GORINCHEM Het ‘Jongerenpodium aan de Dijk’ in Zuid-Holland-zuid bereidt zich voor op de zesde editie van het Fortes theater- en muziekfestival. Een editie waarin ze nog steeds rekening houden met voortdurende maatregelen rond het Coronavirus. Vanwege deze maatregelen en het honderdvijftig jarig bestaan van de school is het festival verplaatst naar de eerste week van september. 

Om anderhalve meter afstand tussen bezoekers beter te kunnen waarborgen maakt Fortes Festival dit jaar een nieuw festivalhart, te bereiken vanuit de dijk. Nadat de vijfde editie online heeft moeten plaatsvinden komt de culturele ontmoetingsplek van Gorcum met een ruimere opzet over het gehele sportterrein langs de dijk. Daarnaast neemtl het festival de komende editie niet twee, maar vier dagen in beslag in de eerste week van september. Het festivalhart verplaatsen naar de achterkant van het schoolgebouw doet ook de geluidsoverlast voor de wijk afnemen volgens Markus de Bruin (logistiek). Dit heeft uiteraard ook te maken met de werkzaamheden aan de nieuw te bouwen sport/turnhal op de locatie.  

Het programma wordt eind juni bekendgemaakt en volgens Annemarie van Esch (programmeur) komen oude bekenden terug, maar is er ook veel nieuw talent. Met trots vertelt ze over Ramon Chatrer die in 2019 nog als onbekend talent op ons festival stond en onlangs het Groninger Studenten Cabaret Festival gewonnen heeft en elke vrijdagochtend te beluisteren is in het programma van Giel Beelen op NPO Radio2.

,,We willen een veilige culturele kunstzinnige ontmoetingsplek creëren”,  zegt Rianne Viveen (PR en financiën). ,,Wel kiezen we voor een fysiek festival, waarbij iedereen kan genieten van leuk theater en cabaret, heerlijke muziek en een festival waar jong talent zich kan presenteren. Na deze Coronatijd een ideale omgeving voor het hele gezin met veel nieuw talent, foodtrucks, attracties, dance, dj’s … ons unieke Gorcumse festival met diverse podia voor en door jongeren.”

advertentie