Met muziek, theater, film, food en kinderactiviteiten biedt Festiwal voor elk wat wils
Met muziek, theater, film, food en kinderactiviteiten biedt Festiwal voor elk wat wils Festiwal

Het FestiWal mag doorgaan met maximaal 750 bezoekers

Evenementen

[GORINCHEM] Wikken en wegen, ‘festivallen’ en weer opstaan. Dat was wat de organisatoren in de voorbije weken meemaakten, zo vertelt Kamal Basu. Maar nu is de kogel door de kerk, FestiWal mag zaterdag 21 augustus, onder strikte voorwaarden doorgaan. Het maximum aantal bezoekers is vastgesteld op 750 mensen en zij moeten anderhalve meter afstand houden.

Het bleef tot het laatst toe spannend of FestiWal nu wel of niet door mocht gaan, zo laat Basu weten. Pas na de laatste persconferentie op 13 augustus is de knoop definitief doorgehak. ,,We hebben vannacht last minute de website nog helemaal bijgewerkt. En iedere keer weer een  nieuwe versie voor de vergunning geschreven voor alle regels die nu gelden. We zien nog wel wat haken en ogen, maar denken dat het wel te overzien is. We mogen nu maximaal 750 bezoekers ontvangen en via de ticketverkoop op de website kunnen we precies zien hoeveel mensen er komen”. Festwal kon in 2020 doorgaan met een nog kleinere editie met tweehonderd bezoekers, in 2019 trok het festival nog 3500 bezoekers en waren er plannen voor een volgende editie met 5.000 bezoekers. Nu er minder bezoekers kunnen komen, heeft de organisatie ook minder kosten gemaakt, zoals  bijvoorbeeld minder hekwerk en minder aggregaten. 

SILENT DISCO Voor Festiwal zijn vier pleinen langs de wallen ingericht en de organisatie werkt met zeven verschillende tijdslots tussen 11.00 uur in de ochtend tot middernacht. De 750 bezoekers kunnen zittend op anderhalve meter afstand het feestje mee vieren. De vier pleinen zijn het Festiwalterras op de Bagijnenwal, het cultuurplein op de parkeerplaats naast molen Nooit Volmaakt, het Dragqueensquare bij de Luisterpost en Buiten de Waterpoort. In de Ameezing Grease Buitenbios bij petit-restaurant Boulevard Buiten de Waterpoort draait zaterdagavond de filmklassieker Grease met John Travolta en Olivia Newton John. Vinyl DJ DEF Kees draait voor en na de film de hitjes van weleer in de silent vinyl disco. 

DRAG QUEENS Op het Festiwalterras kunnen bezoekers in een ontspannen sfeer genieten van live muziek met lokale artiesten. Van Franse Chansons tot aan rock ballads. Bestel een heerlijk hapje en verfrissende drankje bij de foodtrucks. Om daarna tot laat de voetjes van de vloer te gooien bij de Silent Disco. (Maar blijf wel zitten, hè?). Op het Cultuurplein op de parkeer plaats naast de molen zijn theatervoorstellingen en dansuitvoeringen te zien. Tussen de bedrijven door klinkt muziek en kan geproefd worden van lekkere gerechtjes van de foodtrucks. Bij de Luisterpost bij de Vijfde Uitgang is het Dragqueensquare ingericht met een nieuwe editie van het Gelderlands Next Drag Queen Holland. Weliswaar ietsje over de provinciale grens, maar daarom niet minder welkom. De kandidaten beloven een fantastische show en een professionele jury beoordeeld de optredens. 

Meer informatie over het festival en de ticketverkoop is te vinden op de website van FestiWal


Bezoekers aan het Festiwal krijgen allemaal een zitplek toegewezen
Het FestiWal maakt van een wandeling over de stadswal een feest
advertentie
advertentie