Het timmerdorp in 2019
Het timmerdorp in 2019 foto: GP-buro

Vrijwilligers gezocht voor 50ste editie van Timmerdorp Gorinchem

23 maart 2023 om 09:52 Evenementen

GORINCHEM Ook dit jaar is er weer Timmerdorp Buiten de Waterpoort in Gorinchem en wel de 50ste editie!  Het evenement zal plaatsvinden van 14 tot en met 18 augustus, het thema is Magische wereld. Voor het evenement worden nog wel vrijwilligers gezocht. 

Het thema is gekozen naar het tekening ontwerp van Vienna den Hartog. Zij mag zichzelf dit jaar de burgemeester van Timmerdorp 2023 noemen. Zij wordt bijgestaan door twee wethouders: Caithlyn van der Voorde en Sophie Slob. Met zijn drieën openen zij Timmerdorp op maandag 14 augustus om 13.00 uur.  Het Timmerdorp is voor kinderen vanaf 5 jaar tot en met groep 8 van de basisschool, ongeacht welke leeftijd de kinderen dan hebben. De kinderen houden zich een week lang bezig met het bouwen en versieren van hutten, sport en spel. Timmerdorp alleen mogelijk gemaakt worden door de inzet van vrijwilligers en sponsoren.

ACHT KAARTEN De kaartverkoop voor Timmerdorp 2023 is zaterdag 10 juni van 10.00 uur tot 15.00 uur bij Stichting Speelgoedbank in Gorinchem  (Gasthuisstraat 34, Gorinchem ) Neem een ingevuld inschrijfformulier mee van de website: www.timmerdorpgorinchem.nl en neem contant geld mee of betaal via een QR code. Reserveren is eveneens niet mogelijk en op = op! De prijs van een deelnemerskaartje is dertig euro. Vergeet niet om (een kopie van) het ID mee te nemen, deze kan na leeftijd controle weer meegenomen worden. Pinnen is helaas niet mogelijk. Maximaal 8 kaarten per persoon.

VRIJWILLIGERS Zonder vrijwilligers kan het Timmerdorp niet doorgaan. Een evenement van deze schaal vergt flink wat voorbereiding en organisatie. Op maandag 5 juni om 19.30 uur is de vrijwilligers informatie avond bij Centraal Punt (Grote Haarsekade 120, Gorinchem) Aanmelden als vrijwilliger kan via https://www.timmerdorpgorinchem.nl/inschrijven-als-vrijwilliger/  Omdat iedereen het liefste doet waar hij of zij goed in is, zijn deze vrijwilligers onderverdeeld in groepsleiding, buffelaar en sport- en spelleiding. Als groepsleiding ben je samen met een tot twee andere vrijwilligers verantwoordelijk voor een groep kinderen. Op het kleine veld (5 tot 7 jaar) zijn dit gemiddeld 15 kinderen en op het grote veld (7 jaar tot einde basisschool) gemiddeld 20.

SPRINGKUSSEN Als buffelaar draag je vooral je steentje bij aan de voorbereidingen van het Timmerdorp. Je bent overal inzetbaar, dat kan uiteenlopen van het plaatsen van de hekken tot aan het indelen van de loterijkraam. Je hoeft dus geen stoere of sterke man of vrouw te zijn, voor echt iedereen is er wel een klusje. Opbouw start 11 augustus om 7.00 uur. Als sport- en spelleiding ben je enkel aanwezig op de attractiedag. Omdat er zoveel verschillende activiteiten zijn, ben je verantwoordelijk zijn voor een specifieke attractie. Je bemant bijvoorbeeld een springkussen of bakt pannenkoeken in de tent. Op 17 augustus om 10.00 uur is de uitleg in de tent op het terrein. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie